Ga naar de inhoud

Actiekamp tegen fracking Baskenland

FRACKANPADA een internationaal Aktiekamp tegen Fracking, 13-19 Juli in Vitoria-Gasteiz, Baskenland. Deze zomer mobiliseren Europese anti-fracking bewegingen tot actie tegen schaliegasboringen in Baskenland – dicht bij de Spaans-Franse grens, 500 km ten westen van Barcelona.

2 min leestijd

Anti-fracking collectieven uit verschillende landen doen een beroep op activisten uit heel Europa om te verzamelen in de buurt van Gasteiz-Vitoria voor een week-lang Frackanpada kamp met acties en skill-sharing om onze strijd te organiseren in de verdediging van onze velden, voor sociale rechtvaardigheid en voor een duurzame samenleving, evenals de ontwikkeling van ons verzet tegen fossiele brandstof winning en het onderliggende systeem van winst, ontruimingen en repressie.

Het kamp zal bestaan uit mensen betrokken bij de strijd tegen schaliegas uit alle hoeken van Europa, om ervaringen uit te wisselen en vaardigheden te delen; inclusieve sociale organisatie en rechvaardige alternatieven in praktijk te brengen; en actie te ondernemen om de praktijk van schaliegas winning bloot te leggen en te stoppen. Er zal een breed scala aan activiteiten zijn voor iedereen, van workshops en lezingen tot films, activiteiten voor kinderen en skill-sharing. We willen leren over fracking en vaardigheden delen voor het weren van deze industrie van groepen uit heel Europa en daarbuiten, we  willen deze strijd ook verbinden met de strijd tegen klimaatverandering, de winning van fossiele brandstoffen, sociale onrechtvaardigheid en andere bedreigingen voor onze gemeenschappen. Een open oproep voor het programma van het kamp is online en open voor voorstellen.

 
De locatie van het kamp heeft een sterke symbolische betekenis als een plek met plannen voor schaliegasboringen. Het kamp ligt vlak naast een voormalige boorlocatie die ze willen uitbereiden voor de winning van schaliegas. Frackanpada heeft de steun van de inwoners van het nabijgelegen dorp, dat ons in staat heeft gesteld om te kamperen op hun land. Lokale activisten zijn duidelijk dat  de tijd nu is om actie te escaleren in de regio “Hoe talrijker we zijn, hoe meer het ze kost”.

Alleen samen kunnen we ons verzetten om hun plannen te stoppen. Het is tijd hun onzin aan te pakken. Het is tijd voor actie! Geen fracking hier noch ergens anders!

http://frackanpada.frackingez.org/

frackanpada@riseup.net