Ga naar de inhoud

Aankondiging 2.Dh5 (november 2010 Tilburg)

Nu de zomer echt voorbij is, wordt er weer stevig gewerkt aan een nieuwe editie van 2.Dh5, een ‘festival voor uitwisseling van kennis en ervaringen voor activisten en wereldversleutelaars’. Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 november zal de 6e editie plaatsvinden in Tilburg.

3 min leestijd
2dh53

 

We organiseren 2.Dh5 (de naam komt overigens van een vernietigende schaakzet waarmee je de tegenstander razendsnel verslaat) omdat we denken dat de wereld alleen maar eerlijker en beter zal worden als we ons van onderop organiseren en samen met anderen strijd leveren tegen het evil empire van xenofoben, kapitalisten en saaie pieten.

Rode draad zal deze keer zijn, in voortzetting van de vorige bijeenkomst, de vraag hoe effectief en van onderop georganiseerd kan worden in deze tijden van crisis, kraakverbod en toenemende xenofobie. Omdat we dringend toe zijn aan nieuwe vormen en gedachten (naast de oude die nog bruikbaar zijn) hebben we de titel ‘voorbij DIY/Beyond DIY’ gekozen. Alleen ‘het zelf uitzoeken’ is tegenwoordig immers niet meer genoeg, kennelijk moet er meer opgebouwd worden. Maar wat, en hoe? Zijn er manieren om DIY (weer?) meer tot een gemeenschappelijk principe en een instrument voor collectieve strijd en – oplossingen te maken?

We werken momenteel hard aan een veelzijdig programma vol debatten, presentaties en workshops, films, overlevingskunst en culinaire hoogstandjes. Dat programma is nog lang niet afgerond maar een groot deel van de thema’s is al wel bekend. Het zal (ovb) onder meer gaan over: strategieën tegen multinationals, affiniteitsgroepen, de mythe van de jaren ’80, 1 mei, populisme en spektakel, creatief met poldermodel, woonstrijd en kraken, milieustrijd verbinden aan andere strijden, solidariteit met migranten en zelforganisatie van bewoners in crisiswijken. Meer praktisch is een evaluatie van blokkadestrategieën of DIY-geld en revolutionair skateboarden. Des avonds worden op zaterdag mooie optredens verwacht, en op vrijdag en zondag films en een quiz. De zondag begint met verhalen van historicus Dennis Bos over de geschiedenis van de linkse bewegingen in Nederland. Groepen die al een bijdrage toegezegd hebben zijn oa. de Vrije Bond, Klasse, Doorbraak, AAGU, Groen Front, XminY, mensen van kunstproject Casco, Jaarboek Kritiek…

Plenair willen we onder meer bespreken welke manieren er zijn om de immense schade veroorzaakt door zittende en komende bestuurders en ondernemers, op hen te verhalen.

Meer nieuws over het programma vind je de komende weken op www.2dh5.nl. Ook kun je je online aanmelden voor de mailinglijst.

De entreekosten zullen als vanouds weer extreem laag zijn (5,- voor het hele weekend) en er zal ook gezorgd worden voor lekker, eerlijk en betaalbaar eten. Ook slaapplaatsen zijn beschikbaar, mits je je daarvoor aanmeldt en een slaapzak/matje meeneemt (voor mensen met speciale behoeftes kan iets anders geregeld worden).

2.Dh5 draait geheel op vrijwilligers en verwacht dat deelnemers ook hun aandeel leveren. Desondanks doen we ons best om een geweldige kwaliteit van locatie, techniek en atmosfeer aan te bieden.

Er zijn posters en flyers om reclame voor het komende festival te maken. Laat ons weten als je die wilt helpen verspreiden. Ook voor andere vragen en commentaren kun je terecht op info@2dh5.nl
Op de website zijn ook banners te vinden.

En komt allen, zegt het voort, neem je moeder, opa of buren mee en kom plannen maken en kennis opdoen over hoe we deze polder uit de grijze grimmigheid van gemeenheid en graaizucht gaan trekken. Iemand anders gaat het echt niet voor je doen.

Strijdbare groetjes,

De 2.Dh5-voorbereidingsvergaderclup