Ga naar de inhoud

7de 2.Dh5-festival: nog twee weken!

Of het nu langzaam of snel gaat: de welvaartsstaat wordt in snel tempo afgebroken en de economie is instabieler dan ooit. Maar wat moeten we daar mee aan? Moeten we nu bang worden en survivaltraining gaan doen, zoveel mogelijk proberen te behouden, samen met de sociaaldemocratie, mikken op echte revolutie? En hoe zit het met de andere kant van de staat, die juist enorm wordt versterkt: repressie en disciplinering en meer blauw op straat en het einde van privacy en burgerrechten? Verwacht veel antwoorden, als je daar zelf aan bijdraagt, op 2.dh5. NB: zondag 6 november om 21:00 is er een infoavond over het festival in De Peper (A’dam)

3 min leestijd
2dh53

De laatste draadjes van het programma worden de komende dagen nog aan geknoopt, en een en ander is nog ‘onder voorbehoud’. Maar in grote lijnen kunt u het volgende verwachten.

We beginnen op vrijdagavond traditioneel met de Maretje Arentz quizz, filmbeelden van de grootste mislukkingen van politie-optredens wereldwijd en wat verbijsterende culture intermezzi (GW Sok, Joke Kaviaar). Dit alles vanaf 21.00 uur in De Peper (het restaurant van Overtoom 301). Wil je vooraf eten, dan moet je dat even bij die Peper reserveren (http://www.depeper.org/)

Zaterdag begint het programma om 10.30 uur met korte aftrap en een serie van drie achtergrondworkshops (over: besluitvorming in grote groepen, de geschiedenis van de welvaartsstaat en controle en repressie). Na een vette lunch is er om 14:00 een plenaire zitting waarvoor we tal van ervaringsdeskundigen hebben uitgenodigd die ons wijs kunnen maken over de crash, de verzorgingsstaat en de controlestaat. Wij willen van hen, en het publiek, horen wat er op die gebieden gaande is, en ontdekken waar de zwakke plekken zitten in ‘hun’ plannen en waar wij dus kunnen toeslaan. Het laatste deel van de plenaire zal ruimte bieden aan praktische voorstellen voor acties en organisatie. Gedeeltelijk zullen die ook uitgewerkt kunnen worden in workshops de dag erna. Daarna wordt er eten geserveerd (op nog nader te benoemen locatie) en des avonds is er een enerverend stadsspel, waar iedereen aan mee kan doen. Capture the Flag Als voorbereiding op de revolutie en verkenning van de buurt, worden mensen in twee teams tegen elkaar opgezet om de ander uit te schakelen en de vlag van de tegenstander te veroveren. Vanaf 20:30 bij de Vondelbunker, in het Vondelpark dus. Aldaar in die bunker kunnen deelnemers, of juist mensen die geen zin hebben in het spel, drankjes genieten en films zien. (titels noemen….?)

Zondagochtend is er, wederom in OT301, na het biologische ontbijt vanaf 09.30 uur, om 10.30 de traditionele zondagochtendlezing door historicus Dennis Bos, die bij het vorige festival in Tilburg het dak van de hal kreeg met zijn verhalen over de geschiedenis van de radicale arbeidersbeweging in Nederland. Dit jaar zal het verhaal meer op de Amsterdamse radicale geschiedenis gericht zijn.
van 12.00-13.00 is er lunch en kunt u stands en boekwinkel bestormen.

Van 13-14.30 is een eerste reeks workshops. Na een korte pauze volgt van 15-16.30 nog een reeks. Onderwerpen:
*) Griekse vormen van arbeiderszelforganisatie en verzet
*) Voedselcrisis, boeren en mogelijkheden van steun aan eerlijke landbouw
*) Occupy en de grenzen van een ‘beweging zonder ideologie’
*)Opbouw van een Noborder netwerk in Nederland
*) Structurele en praktische noden voor het tegengaan van Repressie
*) Solidariteit met de Arabische opstand
*) Internet en veiligheid/privacy

We sluiten af met een diner (zowel op zaterdag als zondag moeten van tevoren bonnen worden gekocht)

Mensen die van buiten Amsterdam komen en willen blijven overnachten -op vrijdagnacht of zaterdagnacht) kunnen we een bescheiden plekje op de (droge en warme) vloer aanbieden, waarvoor ze dan matje en slaapzak zouden moeten meenemen. Maar nog liever hebben we dat ze zelf hun logies met vrienden of bekenden regelen, want dat bespaart ons veel werk.

Voor informatie: info@2dh5.nl
slaapplaats: slaapplek@2dh5.nl

En we zoeken ook nog mensen die willen helpen met werk uitvoeren tijdens het festival.
Op zondagavond 6 november is er een speciale infoavond waar we meer vertellen over dit festival en vorige versies. Van 21-23.00 in De Peper (Overtoom 301) Wederom geldt: wil je vooraf eten reserveer dan zelf even bij De Peper).

meer info:
http://www.2dh5.nl