Ga naar de inhoud

7, 8 en 9 juni: steun de stakers in het openbaar vervoer

Op 7, 8 en 9 juni rijden er in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam geen trams, bussen en metro’s. Het personeel in het openbaar vervoer staakt dan 24 uur om bezuinigingen en massaontslagen te voorkomen. Ter ondersteuning van de staking vinden protestmanifestaties plaats in Amsterdam en Rotterdam. Dinsdag 7 juni, 10:30 uur, Stopera, Amsterdam Donderdag 9 juni, 12:00 uur, Schouwburgplein, Rotterdam

2 min leestijd
doorbraakHahn

(origineel op website doorbraak)

Het kabinet Bruin I wil alleen al in Amsterdam honderden banen schrappen en tientallen miljoenen korten op het openbaar vervoer. Dat zal neerkomen op gemiddeld 40 procent minder stadsvervoer. Niet alleen het personeel is daarvan slachtoffer, maar ook de rest van de samenleving wordt er hard door getroffen. Want we hebben allemaal belang bij goed stadsvervoer. Bovendien staan we tegenover hetzelfde rijkeluiskabinet, dat ons wil laten betalen voor een crisis die we niet hebben veroorzaakt.

Al langere tijd voert het personeel van het openbaar vervoer in de grote steden actie tegen het afbraakbeleid van Bruin I. Het is van groot belang dat reizigers in het openbaar vervoer zich solidair verklaren met het protest. Elke sector die Bruin I de voet dwars weet te zetten, maakt het voor Rutte en zijn asociale vriendjes lastiger om het enorme pakket aan bezuinigingsmaatregelen door te drukken.

In Amsterdam zal deze flyer worden uitgedeeld op de actie.

Rekening Retour heeft een solidariteitsverklaring opgesteld die iedereen kan ondertekenen.

Verder zijn er twee lokale steuncomité’s opgericht: het Comité Stop Kaalslag OV in Rotterdam, en het Platform Red het OV Amsterdam. Het Amsterdamse platform is een initiatief van het Steuncomité Sociale Strijd (SSS). Doorbraak participeert zowel in Rekening Retour als in het SSS. Sluit je aan en doe ook mee!

———-

Comments waarin gescholden en gezuigd wordt, hieronder, worden zonder pardon gewist, overigens.