Ga naar de inhoud

5 maart: flitsend Zapatistabenefiet Arnhem

Op zondag 5 maart, vanaf 16.00 uur een spetterend benefiet voor de Zapatistas. In Arnhem’s Willemeen.

3 min leestijd
Placeholder image

Vrijwilligers van Willemeen, bands, dj’s, een kok en zelfs een cabarettier hebben de handen ineengeslagen en besloten dat er een smak geld bij elkaar moet komen om de rechten en mogelijkheden van die Indianen te helpen verbeteren. Live op het podium te aanschouwen, naast wat filmpjes en korte praatjes:

ROUGHSTEPPAZ – Ska, reggae, rocksteady uit Den Bosch Roughsteppaz brengt je regelrecht terug naar de Jamaicaanse jaren ’60, waar de ska, de rocksteady en de early reggae hoogtij vierden. De band heeft onlangs wat gewisseld in de bezetting en het resultaat beleeft vandaag de vuurdoop voor publiek.
ANDRE MANUEL – Cabaret uit Diepenheim Naast optreden met Erwin Nyhoff, of als Tom Waits, is AndrÃ(c) Manuel ook cabarettier. En niet onverdienstelijk… Met zijn eerste programma won hij in 1990 het Leids Cabaret Festival. Inmiddels een serie shows verder, trok hij afgelopen jaar rond met het programma ‘Lazarus’.
MOPION – Ragga ’n roots uit Den Haag Eind jaren ’90 opgericht als rock/reggaeband, heeft Mopion zich onlangs een hele cd gestort op de ragga. Met muzikanten afkomstig uit verschillende werelddelen en met verschillende muzikale interesses ontstaat er een frisse reggae-sound met stevig gitaarwerk.
HUH?! – Punk met pit uit OosterbeekHet ontstaan van Huh?! is een verhaal dat je beter op hun eigen website kan nalezen. Geen doorsnee, maar wel snoeiharde punk in ieder geval, met titels als ‘ABC’ en ‘CDA’.
KILLER BANANAZZ – Surf uit Wageningen In 1999 maakte wetenschappers in het geheim plannen om de wereld te verbeteren met gemuteerd fruit. Na een serie experimenten ontsnapten de bananen en ontdekten ze de ware geneugden van het leven; de instrumentals uit de jaren ’60.
WISEHEAD – Ska uit Weert Geïnspireerd door bands als Save Ferris, Beatbusters en No Doubt, ging Wisehead zich eind 2000 richten op Cocktail-Ska: energieke, vrolijke, up-tempo ska, in combinatie met andere stijlen. Dit resulteerde in optredens met Soulvation en Beef, de EP ‘Why Sad?’, een samenwerking met Mark Foggo en een cd-presentatie in Paradiso.

MINDLESS – Neder-nu-metal uit Nijmegen Mindless staat op het podium voor een set van beuken, zweten, springen en genieten. Dynamisch, een vet tempo, catchy loopjes, dan weer melodieus om vervolgens kei-hard je trommelvliezen te molesteren. Haal die oordoppen maar uit de kast!
ZAPAHOP – Hiphop uit Amersfoort/Arnhem Speciaal voor vandaag werd Zapatista-muziek omgevormd tot nieuwe tracks. En dat zal met rake teksten in je smoel worden geslingerd. — – Cafe Averechts in Utrecht is zo vriendelijk om de fooienpot van januari en februari aan Grassroots Projects te doneren. Bent u toevallig in Utrecht en heeft u dan ook nog eens zin in een lekkere hap of een drankje, ga da naar Lijsterstraat 49.
– Op het Nederlands Sociaal Forum zullen we een workshop organiseren over actieve solidariteit met Latijns-Amerika. Het NSF vindt in Nijmegen plaats van 19 tot en met 21 mei.

Wilt u een informatieavond organiseren over solidariteit met Latijns-Amerika? Neem dan contact met ons op! Een van onze vrijwilligers komt met alle plezier vertellen over onze activiteiten en ideeën over directe solidariteit!

Voor alle informatie: Grassrootsprojects

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door zie bericht.)