Ga naar de inhoud

4-6 oktober Amsterdam: konferentie over strategie tegen Europees crisis-beleid

De strijd tegen Europees neoliberalisme, Europese begrotingsdiscipline en de Troika in crisislanden. 4-6 oktober 2013, IIRE Conferentiecentrum, Lombokstraat 40, Amsterdam. Activisten, organisaties en netwerken uit Europa die zich verzetten tegen de ondemocratische en nieuwe neoliberale besluiten en beleid van de EU zullen in Amsterdam samen komen op 4-6 oktober. Ze zullen bespreken welk verzet en strategieën er gewerkt hebben in welk land, en hoe ze door beter te coördineren een sterkere tegenbeweging kunnen opbouwen.

2 min leestijd
Placeholder image

De voor ieder toegankelijke bijeenkomst is door verschillende organisaties van Nederland en Europa georganiseerd, zoals TNI, CEO, ATTAC bewegingen, SOMO, enz. Ook verzetsbewegingen als de Spaanse 15M/Indignados, Occupy London, bewegingen tegen Griekse waterprivatisering en mijnprojecten, de arbeiders die de controle overnemen over de Vio.me factory, enz. zullen aanwezig zijn. De discussies zullen gaan over succesvolle ervaring van verzet, coördinatie van bestaande nationale en Europese initiatieven, gemeenschappelijke doelstellingen, strategieën voor betere communicatie en bewustwording onder burgers.

De doelstelling is effectief weerstand te vergroten tegen bezuinigingen, privatisering, ondermijnen van sociale en arbeidsrechten die systematisch vanuit de EU worden opgedrongen. Er is reeds veel strijd gevoerd in crisislanden zoals Griekenland, Spanje, Italië, Polen, Slovenië, Portugal or Ierland tegen het wegbezuinigen van basisvoorzieningen, privatisering, opkomend fascisme, onwettige schuldenlast, huisuitzettingen, en economische disciplines die door de Troika zijn opgelegd. Ervaringen en geleerde lessen van tegenwoordigers van die bewegingen zullen het beginpunt zijn voor discussie- en werksessies op zaterdag en zondag.

De conclusies zullen leiden tot acties tegen de politieke besluiten die niet handelen vanuit het belang en de wil van het volk en die sociale bewegingen negeren.

De bijeenkomst bouwt verder op momenten waar Europees verzet samenkwam:

Altersummit in Athene (http://www.altersummit.eu/manifeste/article/el-manifesto?lang=en) ,

Peoples United against the Troika (http://queselixeatroika15setembro.blogspot.fr/) ,

Blockupy Frankfurt (https://blockupy-frankfurt.org/) en

fighting for regulation against food speculation (http://www.makefinancework.org/food-speculation).

Wie meer informatie wil over de bijeenkomst, zie ook: http://www.tni.org/events/economic-governance-troika-and-struggles-against-european-neoliberalism

 

Wie zich wil inschrijven, of later meer wil weten, geef uw gegevens door aan : EUcrisismeeting @tni.org

Wie er niet kan bij zijn, kan de bijeenkomst volgen via:

Twitter, hashtag #EUinCrisis and 

blog http://storify.com/ICANetwork/euincrisis-economic-governance-troika-struggles