Ga naar de inhoud

2.Dh5: festival voor activisten en wereldversleutelaars

In het laatste weekend van januari zal Utrecht het toneel zijn van een festival over methoden en technieken om de wereld te veranderen.

2 min leestijd
Placeholder image

Van 27-29 januari 2006 organiseren verschillende groepen en personen het 2.Dh5-festival, een festival over strategieën, methoden en technieken die een rol spelen bij politieke activiteiten. Het festival zal plaatsvinden in Utrecht en zal bestaan uit verschillende praktische workshops, presentaties, discussies en cultuur. Het festival komt voort uit een circuit van basisdemocratische (actie)groepen dat eerder onder de naam bastanetwerk heeft gewerkt.

Doel van het festival is om ervaringen uit te wisselen over methoden en technieken en politieke strategieën en ook om mensen elkaar tegen te laten komen. De nadruk ligt vooral op het ‘hoe’ van de strijd, en niet of minder op het analyseren van de kwade kanten van het systeem. Aan de precieze invulling wordt momenteel gewerkt. Thema’s die aan de orde zullen komen zijn ondermeer: toegankelijkheid van bewegingen, zichtbaarheid van campagnes, dilemma’s van (tegen)machtsvorming, ontsnappingsroutes uit de polder, en netwerken en andere organisatie-structuren

Afhankelijk van de ervaringen met deze eerste poging, is het de bedoeling om regelmatig een dergelijk festival te organiseren, zodat er een soort minimale structuur kan ontstaat waarin discussies zich kunnen ontwikkelen en mensen elkaar kunnen blijven ontmoeten en van elkaar leren.

Momenteel wordt in een aantal werkgroepen (inhoudelijk programma, logistiek, cultureel programma, pers- & publiciteit, financiën) gewerkt aan de voorbereiding van het festival.

Voor meer informatie over het festival:
2.Dh5, Voorstraat 71-bis, 3512 AK Utrecht , e-mail: website: www.2Dh5.nl

(Dit artikel was oorspronkelijk op GlobalInfo gepubliceerd door 2.Dh5.)