Ga naar de inhoud

2.Dh5, 21-23 nov. Den Bosch: plannen maken voor werkelijke verandering

De vierde versie van het 2.dh5-festival staat er aan te komen. Het zal zich van 21-23 november in Den Bosch afspelen.

2 min leestijd
Placeholder image


Het voorlopige programma van workshops ed. is af en staat op de website te lezen. Nota bene, dat is voorlopig en zal waarschijnlijk nog veranderen.

Een verschil met de drie vorige edities is dat we inhoudelijk meer nadruk op één thema leggen. De workshops gaan niet meer over allerlei verschillende aspecten van activisme en wereldversleutelarij. Het zijn er minder tegelijk, zodat er meer tijd voor verdieping is. We hebben evengoed weer een veelzijdig programma in elkaar gedraaid, dat gericht is op het uitwisselen van informatie en praktijkervaring die nuttig kan zijn bij het begrijpen en veranderen van de wereld.

Het festival begint vrijdagavond met voeding, info en vertier in actiekantine Knoflook (Havendijk 3, alles in den Bosch dus).
de workshops op zaterdag en zondag zijn allen in Wijkcentrum Boschveld Edisonstraat 11 (alles op luttele minuten lopen van station centraal). Zaterdagavond is er feest. De zondag begint met een zwoele workshop over de esthetiek van de politieke strijd, en eindigt met de gebruikelijke filmvertoning (wederom in Knoflook).

Het inhoudelijke programma sluit zondagmiddag om 15.30 af met een collectieve workshop en masterclass ‘(anti)-kapitalisme voor beginners’.
Workshops op zaterdag en zondag gaan over onder meer colectieve oplossingen op het gebied van inkomen en levensonderhoud (werk, huisvesting, voeding, etc.). Daarnaast staat ook op de agenda: migranten(zelf)organisaties en de actiebeweging, machinesslopen en bouwen, de komende navo-verjaardag en de acties daartegen, queer, vakbonden en (anarcho)syndicalisme, wooncollectieven…

Het programma is open voor iedereen die er een progressieve visie op nahoudt, er wordt eten bij geserveerd en als je wilt en matje + slaapzak meeneemt, kan er voor een slaapplaats gezorgd worden. We vragen een bijdrage van 5,- euro per persoon (meer mag) voor deelname aan het hele festival.
Wij hopen dat u in groten getalen en vol inbreng mee zult doen aan het bedenken van plannen voor een betere wereld. We gaan er van uit dat dit systeem niet vanzelf in elkaar zakt – laat staan dat er dan automatisch wat beters voor in de plaats komt, maar dat we moeten organiseren en samenscholen om er wat van te maken.

Voor meer info zie de website http://www.2dh5.nl of mail info@2dh5.nl
Er zijn ook posters en flyers, als je die wilt helpen verspreiden, neem dan even contact op.