Ga naar de inhoud

18-20 nov: tocht voor rechten vluchtelingen

18, 19 and 20 Nov: March for Refugee Rights, for a human life and against deportation. Op 10 november wordt de uitspraak van de Europese Commissie (ECSR) over recht op opvang openbaar – naar aanleiding van een klacht van de Protestantse Kerk Nederland ten tijden van de Vluchtkerk. Dit is een cruciale periode voor Wij Zijn Hier: Wat staat er in de uitspraak? Wordt er aan de uitspraak gehoor gegeven? Amsterdam heeft besloten tot nacht(merrie) opvang, waarbij vluchtelingen iedere dag met hun tassen op straat staan, in de kou. Dit is GEEN oplossing!

3 min leestijd

Voor route, klik hier

Laatste nieuws: uitspraak zie hier

Daarnaast willen de vluchtelingen duidelijk maken dat opvang geen doel zou moeten zijn maar een middel. Namelijk een stabiele situatie creëren van waaruit aan een echte oplossing gewerkt kan worden. Een leven met menselijke waardigheid en een toekomst.

De mars loopt van Amsterdam (gemeentehuis) naar Den Haag (Tweede Kamer). Dit is symbolisch omdat de afgelopen jaren de verantwoordelijkheid voor deze groep steeds van torentje naar burgemeester werd gegooid, zonder daadwerkelijke oplossing.

Er is voor de 30 vluchtelingen die de mars lopen slaapplekken geregeld in Hoofddorp en Leiden en Le Sabot zal koken. Iedereen is welkom om op eigen gelegenheid aan te sluiten! Op de laatste dag zullen vluchtelingen van Recht op Bestaan in Den Haag meelopen.

Route en programma Mars voor Vluchtelingenrechten // Route and program March for Refugee Rights Kaart onderaan / map below
-> For a human life and against deportation <-

NL: Opvang is geen doel maar een middel. Een middel om te werken aan een echte toekomst en een menswaardig bestaan. Loop mee!

ENG: Shelter is no objective but a means. A means to work on a real future and a life with human dignity.
Join the march!

* De mars wordt momenteel aangemeld bij alle te doorkruisen gemeenten en de route is derhalve mogelijk nog aan wijzigingen onderhevig. *

< 18 nov (~22 km): Van stadhuis Amsterdam naar Hoofddorp >

Onderweg wordt er een solidariteitsdemonstratie gehouden bij Schiphol Detentiecentrum. ’s Avonds zal de gemeenschap die ons welkom heet geïnformeerd worden over de situatie van de vluchtelingen.

Route: stadhuis Amsterdam – Dam – Rozengracht – langs het Vluchtgebouw – langs de Sloterweg/vaart naar het detentiecentrum Schiphol voor een lawaaidemo. Vanaf daar naar Hoofddorp. Geheel door bewoond gebied, zodat veel flyers kunnen worden verspreid.

< 19 nov (~24 km): Van Hoofddorp naar Leiden >

‘s Avonds wordt er een publiek evenement georganiseerd in Leiden met muziek, een foto expositie, verhalen van vluchtelingen, eten, uitwisseling van ervaringen en leggen van contacten.

Route: Door Hoofddorp, Nieuw Vennep, Warmond, Leiden. Een deel van de route loopt buiten bewoond gebied, maar er is niet echt een andere optie. Dit geeft echter wel mooie foto’s van de mars.

< 20 nov (~18 km): Van Leiden naar Den Haag >

De mars eindigt op het Plein voor de Tweede Kamer, waar een commissievergadering over opvang en terugkeer plaats vindt en waar we zullen demonstreren. Er komt een separate oproep voor deelname aan de demonstratie.

Vluchtelingen van Recht op Bestaan in Den Haag zullen deelnemen aan de laatste dag van de mars en anderen zullen de marcheerders onthalen en mee demonsteren op het Plein.

Route: Door Leiden, Voorschoten, Den Haag.
Kortste dagafstand, maar vroege start om op tijd bij de Tweede Kamer te zijn!

Meer informatie: https://no-border.nl/

route-mars