Ga naar de inhoud

17/11 Actie: Stop huisuitzettingen door gemeente Rotterdam & Camelot

 Kom naar de actie op dinsdag 17 november om 13.00 bij het stadhuis van Rotterdam en stop de huisuitzettingen van de kazernebewoners Laurens, Rob en Steffan.Op 26 november dreigen zij op straat te staan. Het is onduidelijk wat — en op welke termijn — er gaat gebeuren met het pand en op vragen van bewoners werd tot nu toe niet ingegaan. Daarom eisen zij hun woonzekerheid op met de Bond Precaire Woonvormen.

1 min leestijd

(Bron: Bond Precaire Woonvormen)

We vragen de gemeente Rotterdam en Camelot het volgende:
1. Stop huisuitzettingen en biedt bewoners woonzekerheid
2. Biedt (her)huisvestingings garantie in Rotterdam

Dit aanvechtbare geval staat niet op zichzelf. Al jarenlang wordt door Camelot op onmenselijk manieren met huurders omgesprongen. Dit maakt het des te opvallender dat de gemeente Rotterdam nog steeds zaken met hen doet voor wat betreft het beheer van hun vastgoed. Je kunt de bewoners helpen door het artikel via social media te delen en door de verhuurders en de gemeente Rotterdam aan te schrijven.

Het is de hoogste tijd om voor elkaar in actie te komen, willen we voorkomen dat nog meer mensen tijdens de corona- en wooncrisis op straat komen te staan. Daarom een eerste actie gepland. We zullen daarbij onze eisen overbrengen aan wethouder van Wonen, Bas Curvers (VVD) en een sociale oplossing te eisen. Dinsdag 17 november Tijdstip: 13:00 uur Adres: Stadhuis Rotterdam, Coolsingel 40 Actie delen of meer info? Check het Facebook evenement

https://www.facebook.com/events/712312129490624