Ga naar de inhoud

15 mei: (met) Spanje de straat op tegen kapitalisme en crisis

Een groep Spaanse mensen in Nederland roept op om ook hier (voor het Spaanse consulaat in Amsterdam) de straat op te komen uit solidariteit met een ‘spontane mobilisatie’ die op 15 mei in heel Spanje plaatsvindt.

2 min leestijd
spanje

Een vertaling van het bericht op Indymedia:

We zijn geen handelswaar voor politici en bankiers

Wij zijn een groep Spaanse migranten die in Nederland leven. Veel jonge Spanjaarden zijn naar Nederland gekomen om te ontsnappen aan werkloosheid en een moeilijke economische situatie. Anti-sociale hervormingen, werkloosheid, precaire banen, stijgende woonlasten, ontruimingen, wetten die de vrijheid beperken in het belang (… hier ontbreekt wat, vertaler). Wij bereiden een actie voor voor het Consulaat van Spanje op zondag 15 mei, dat samenvalt met een landelijke mobilisatie in alle steden in Spanje en in andere landen.

 

Wij werken samen met het platform Democraciarealya. Dit platform is voortgekomen uit mensen (die geen lid zijn van enige politieke partij of vakbond). Zij helpen met het coördineren van een mondiale actie onder alle verenigingen, burgers, groepen en bewegingen, op verschillende manieren, en proberen te helpen dat de huidige situatie verandert. Zij roepen alle burgers op om op 15 mei de straat op te komen. Zie  http://democraciarealya.es/

 

Vanuit Amsterdam zouden we steun willen geven aan de demonstraties die in Spanje gepland zijn (zoals ook in andere landen zal gebeuren) als betuiging van solidariteit maar ook als uitdrukking van de noodzaak van veel mensen om naar Nederland te emigreren uit gebrek aan werk.

 

Zondag 15 mei, 12:00 voor het Spaanse Consulaat, Fredericksplein 34

 

Contact: annamachucha@hotmail.com

 

Zie (Engelstalige) aankondiging op indymedia.nl

 

aanvulling:

 

Website Spaanse initiatief: http://democraciarealya.es

 

Manifest (Engels) http://democraciarealya.es/?page_id=814

 

Mobilisatiefilmpje: http://www.youtube.com/watch?v=kLAydsv-WA4

 

Op facebook