Ga naar de inhoud

1 April: NATO Game Over

1 april 2012: internationale geweldloze interventie in het NAVO-hoofdkwartier in Brussel Op 20 en 21 mei 2012 gaat in Chicago een grote NAVO-top door. Staatshoofden en regeringsleiders debatteren er over de militaire interventies van de NAVO. En ze nemen een beslissing over de aanwezigheid van de Amerikaanse NAVO-kernwapens in België en in Europa. In aanloop naar de top willen we het debat over de NAVO aanwakkeren.

3 min leestijd
nato_game_over

 

Op zondag 1 april 2012 nemen internationale delegaties deel aan operatie NATO GAME OVER met een geweldloze interventie in het NAVO-hoofdkwartier te Brussel.

{youtube}8m9v5KfjMf8{/youtube}

Doe mee! Het kan op twee manieren.

1. Maak deel uit van het geweldloze interventieteam

De NAVO creëert meer problemen dan ze oplost. Wij grijpen in en sluiten de NAVO. Geweldloze interventieteams gaan het NAVO-terrein op en sluiten ramen en deuren af. Met NATO GAME OVER-lint bakenen we een zone rond de NAVO af.

Je bereidt je best voor. Volg daarom een trainingsdag NATO GAME OVER. Deelname is gratis. Inschrijven kan hier.

Afspraak: op zondag 1 april kom je om 11u naar GC De Kriekelaar in Brussel (Gallaitstraat 86 in Schaarbeek) of je boekt een ticket op een regiobus uit jouw buurt. Ter plaatse onderschrijf je de geweldloosheidsverklaring en volg je een briefing.

2.Kom supporteren

Toon dat de geweldloze interventie gedragen wordt door een brede ‘coalition of the willing’. Kom supporteren voor onze jongens en meisjes op het NAVO-terrein. Breng toeters, bellen en vuvuzela´s mee, zodat ze ons overal rond het NAVO-terrein kunnen horen. We nemen ook een NATO Game Over-clip op als boodschap van de Europese vredesbeweging aan de politici die ons vertegenwoordigen op de NAVO-top in Chicago.

Afspraak: op zondag 1 april kom je om 11u naar GC De Kriekelaar in Brussel (Gallaitstraat 86 in Schaarbeek) of je boekt een ticket op een regiobus uit jouw buurt. Ter plaatse onderschrijf je de geweldloosheidsverklaring en volg je een briefing.

natoaffichethumb_200x254Heb je weinig tijd en ben je zeker dat je niet deelneemt aan het interventieteam? Kom om 14u rechtstreeks naar de supporterszone aan het NAVO-hoofdkwartier. Je volgt ter plaatse een briefing en ondertekent er een geweldloosheidsverklaring. Meer info over de exacte locatie van de supporterszone vind je op 1 april op deze website.
Hou er rekening mee dat, ook al gebeurt het in principe niet, het mogelijk is dat je ook als supporter gearresteerd wordt.

Bussen
Bussen vanuit heel België zorgen dat je op 1 april veilig ter plaatste geraakt en weer thuis. Koop nu je busticket hoe vroeger je het koopt, hoe beter we ons kunnen organiseren. Je krijgt vóór de actie een uitgebreide briefing met praktische en juridische informatie. Neem contact met een regionale groep voor meer info en promotiemateriaal.

Wat neem je mee?
Do
Neem zeker je identiteitskaart mee. Zorg ervoor dat je kleding draagt die aangepast is aan alle weerstomstandigheden. Neem eten en drinken, een boek, kleine spelletjes of speelkaarten mee om de tijd door te komen als je gearresteerd wordt. Schrijfgerief en een mobiele telefoon kunnen van pas komen. Hou er wel rekening mee dat de mogelijkheid bestaat dat mobiele telefoons, fototoestellen en andere apparaten in beslag genomen worden.
Don’t
Neem geen drugs , alchocol of andere verboden voorwerpen mee. Ook geen wapens of alles wat voor een wapen kan aanzien worden (geen glazen flessen, geen broodmes om je picknick te smeren,…). Denk eraan dat het mogelijk is dat je gefouilleerd wordt.

Lees hier meer over de hele campagne.

natobanner1april480_480x136