Ga naar de inhoud

03 oktober Martha Tilston in Zaal 100 Amsterdam

De Britse zangeres Martha Tilston treedt vrijdag 3 oktober op in Amsterdam. Ze is nauwelijks bekend in Nederland maar wordt in Engelse taalgebieden door kenners op handen gedragen.

1 min leestijd

Martha Tilston heeft op vele grote (folk)podia gestaan en met menig beroemd muzikant gespeeld. Maar ze heeft vooral zelf een indrukwekkend oeuvre aan eigen nummers en platen opgebouwd, met een indrukwekkende zangstem en geweldig gitaarspel.

Hoewel Martha Tilston in interviews verklaard heeft zichzelf geen politieke ambities in haar muziek toe te dichten, hebben meerdere nummers een kritische inhoud, met name over milieu en economische macht, en heeft ze ook vaak voor activistische doelen opgetreden. 

Een van haar bekendste nummers is het ook nog eens zeer grappige Artificial, van de plaat Of Milkmaids & Architects, over het dodelijk vervelende van werken op kantoor {youtube}cpX_kP0MlQ4{/youtube}

Ook heeft ze een hele plaat gemaakt met als titel Machines Of Love And Grace, met een inhoud die raakvlakken heeft met de documentaire met dezelfde naam van Adam Curtis. (interview)

Ze treedt op vrijdag 3 oktober op in Zaal 100 (De Wittenstraat 100) in Amsterdam

Wikipedia

Website

Zaal 100