Ga naar de inhoud

za 13 dec. crisis-benefiet voor klasse!

 

Na een conferentie over ‘Links en de Crisis’ (van 11-18.00 in de zaal van HTIB, Amsterdam) zie hier meer over het programma.

2 min leestijd
Image

Is er op 13 december des avonds een crisisbenefietspektakel in OCCI, Amstelveenseweg 134 Amsterdam De opbrengst (toegang is 5,-) gaat naar de gratis krant Klasse! waarvan net weer een nieuw nummer in de maak is.

Vanaf 21.00 kun u allereerst een paar korte films zien, waaronder een speciale spartakistische pre-selectie van de (later komend jaar uitkomende) film Bankroet Jazz (naar het dadaistische scenario van Paul van Ostaijen uit 1921 (*) en Alarm clocks Kill Dreams . Daarna spelen de bands Children Y Su Madre (cinematographic world music) en Humanos Magicos (cachondo desert rock). De avond wordt afgesloten met een vlammende set van dj Marcella (another nice mess). Dit alles voor 5,- euro (meer mag ook) onder het motto “if I can’t dance I don’t want to be part of your crisis”.

Komt allen, zegt het voort, zaterdag 13 december, vanaf 21.00 OCCI, Amstelveenseweg 134 Amsterdam.

——————-

*) Over Bankroet Jazz:

Het scenario van Paul van Ostaijen staat bol van de hilarische vondsten, slogans en spotternijen die de brave burger (een tijdloos begrip) belachelijk maken. “Iedere burger rentenier” luidt een slogan… Wel aandeelhouder, welke spaarder, welke brave burger droomt daar niet van? Maar dan blijkt alles bedrog te zijn. En ook daar had Van Ostaijen in zijn filmscript een fijne oplossing voor. Breit Wouter Bos een trui om de aandeelhouders deze de winter door te helpen, Van Ostaijen laat Charlie Chaplin met de laatste bolknak de fik steken in de bergen waardeloze staatsbankpapieren. Waarop hij een kinderkoor de nieuwe Europese nationaalhymne laat zingen: Ich bin pleite, du bist pleite etc. (zie: http://www.akfe.nl/ )
Image