Ga naar de inhoud

Yesmen Hoaxen de Balie

Het vermaarde nepperscollectief The Yesmen komt begin september naar Amsterdam en heeft de eerste hoax al gezet. Op een perfecte kopie van de website van De Balie staat te lezen dat het duo een ‘3 day masterclass’ zal geven waarvoor de deelnamekosten 250 euro zou zijn. Dat bedrag zou natuurlijk de lezer de ogen moeten openen, aangezien de yesmen, specialisten in nepwebsites, doorgaans multinationals en commerciële praktijken op de hak nemen. Dus waarom zouden ze nu ineens een werkwinkel gaan runnen waar alleen managers en duur ngo-personeel aan zou kunnen deelnemen?

1 min leestijd
Placeholder image

De aanleiding voor de hoax is waarschijnlijk het feit dat De Balie steeds meer een ballentent is geworden en onlangs een gesjeesde corpsbal als directeur heeft gekregen waarvan bekend is dat hij, als hij niet dronken over het tapijt kruipt, enorm onder de indruk is van onderbuikpolitici als Wilders en van plan is de tent te vullen met dat soort prietpraat. Laatst werd hij betrapt terwijl hij stond te schateren toen de ME wat activisten bij hem om de hoek aan flarden liep te slaan. Leuk dat The Yesmen de tent en de vent nu zo te kakken zet, als aanloop naar een bierviltjesactie later dit jaar.

(The Yesmen treden op 6 september wel echt op in het Fringe festival-programma, maar dan tegen een wat schappelijker toegansprijs in de Stadsschouwburg)