Ga naar de inhoud

verslagje Rondje Binnenhof Den Haag

Den Haag: Vanmiddag was er een ruim Rondje Binnenhof in Den Haag om te protesteren tegen de bankencrisis en de gevolgen daarvan voor mensen met een laag inkomen. Er deden ongeveer 40 mensen aan mee en er was veel bekijks. Een van de slogans was: “Wij gaan niet de crisis betalen; bij ons valt niets … Continued

2 min leestijd
rondjebinnenhof1

Den Haag:

Vanmiddag was er een ruim Rondje Binnenhof in Den Haag om te protesteren tegen de bankencrisis en de gevolgen daarvan voor mensen met een laag inkomen. Er deden ongeveer 40 mensen aan mee en er was veel bekijks. Een van de slogans was: “Wij gaan niet de crisis betalen; bij ons valt niets meer te halen; laat de rijken maar betalen”. We mochten niet op het Binnehof zelf demonstreren.
Het was allemaal te volgen via Live stream (http://www.rondjebinnenhof.nl/livestream/).

rondjebinnenhof3

Nu volgt een manifestatie op het Plein waarbij onder andere Marianne van den Berg spreekt die in oktober vorig jaar in haar eentje op het Binnenhof een aantal dagen een sit-in protest hield tegen de kabinetsbezuinigingen, tegen marktwerking in de zorg, tegen de verdeel-en heers-tactieken van de politiek, en tegen de groeiende armoede. (zie http://johnito.nl/blog/2011/10/02/video-het-begint-met-marianne-op-het-binnenhof-maanberg/). Er wordt ook geprobeerd om nog een kamerlid te strikken voor een praatje maar het was niet zeker of dat gaat lukken.

Verder is er muziek, open microfoon, gesprekken met elkaar en met publiek. Het duurt tot 19 uur.

Meer is te vinden op: http://www.rondjebinnenhof.nl/persbericht-14-november-14n/#more-1459

rondjebinnenhof2

Update: De manifestatie op het Plein is min of meer voorbij. Ik hoorde dat er geen persaandacht was (sommigen zeggen dat ‘ze’ bang zijn voor een kopieereffect van wat er in Zuid-Europa gebeurt, anderen zien hierin niets meer dan de gewoonlijke ongeinteresseerdheid van mediaredacties). Er is ook geen kamerlid langsgekomen om te praten (wellicht geen tijd vanwege het uitgelopen kamerdebat over het regeringsbeleid).