Ga naar de inhoud

Vernieuwde website ‘bilaterals.org’

bilaterals.org, de website over ‘alles dat niet bij de WTO gebeurt’, is geheel vernieuwd. De site kan nu ook filmpjes en andere multimedia-zaken aan, die overigens door iederen op de website geplaatst kunnen worden. Daarnaast is het nu makkelijker om per land of per thema te zoeken op de website, en ziet het er allemaal … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

bilaterals.org, de website over ‘alles dat niet bij de WTO gebeurt’, is geheel vernieuwd. De site kan nu ook filmpjes en andere multimedia-zaken aan, die overigens door iederen op de website geplaatst kunnen worden. Daarnaast is het nu makkelijker om per land of per thema te zoeken op de website, en ziet het er allemaal fris en volgens de laatste kunstjes van de techniek uit. Ook is er nu meer dan voorheen en prominent plaats voor berichten over bewegingen die tegen vrijhandelsverdragen strijd leveren.

De website werd vijf jaar geleden gestart om informatie te verzamelen en verspreiden over bilaterale of regionale vrijhandelsverdragen. Die zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden als vervanging van het vastgelopen WTO-proces. Maar omdat de problematiek ingewikkeld en abstract is, ontsnapt ze vaak aan de aandacht van activisten en politieke partijen in het mondiale noorden. In het zuiden zijn vaak wel krachtige bewegingen die aandacht vragen voor de handelsakkoorden.

Om de informatievoorziening te verbeteren, en contacten over en weer te vergemakkelijken, werd bilaterals.org opgestart. En dus nu nog beter gemaakt.