Ga naar de inhoud

Uitnodiging 10 mei: Uitwisseling met Coalition of Immokalee Workers

FNV Lokaal Amsterdam nodigt breed uit voor een uitwisseling met vertegenwoordigers van Amerikaanse tomatenplukkers die zich verzetten tegen uitbuiting door dochterbedrijven van Ahold in de VS. Het vindt plaats op maandagavond 10 mei.

2 min leestijd
Placeholder image

Uitwisseling met Coalition of Immokalee Workers
(Tomatenplukkers uit Florida nemen het op tegen Ahold)

Van 10 tot 12 mei aanstaande is een delegatie van de Coalition of Immokalee Workers (CIW), een organisatie van tomatenplukkers uit Florida, in Nederland om een gesprek te hebben met de top van Ahold en om contacten te versterken met organisaties die aan de slag willen met ketenverantwoordelijkheid, fatsoenlijke lonen en het activeren van de onderkant van de keten

Op 10 mei vertelt de delegatie van de CIW over hun ervaringen en plannen (en natuurlijk de laatste stand van zaken met Ahold).
Daarna is er uitwisseling met de aanwezigen over mogelijkheden om de campagne van de CIW te ondersteunen en om ook omgekeerd te zien hoe een campagne als deze het werk hier kan ondersteunen.
We verwachten een gevarieerd gezelschap, zowel vanuit de vakbeweging als met betrokken anderen, dus het zal zeker een interessante avond worden.

Wanneer:    Maandag 10 mei, van 19.30 uur tot 22.00 uur
Waar:        Regiokantoor FNV Bondgenoten, Amsterdam Sloterdijk (Radarweg 60, 1043 NT Amsterdam)
(Met Openbaar Vervoer goed breikbaar via Station Sloterdijk

Zie ook: “Tomatenplukkers in Florida nemen het op tegen supermarktconcern Ahold

(En de Partij van de Dieren heeft n.a.v. een stukje in het Agrarisch Dagblad al vragen aan de regering gesteld.)

Bron: “Tomatenplukkers versus Ahold,” FNV Lokaal Amsterdam.