Ga naar de inhoud

The Art Of Breakcore 2: Tilburg 18 jan

Wie durft verandering mee aan te gaan Waar: Hall Of Fame, NS Plein 5, Tilburg, Netherlands (GPS lat: 51.561028 lon: 5.089500) Wanneer: 18/01/2014 – 18:00 t/m 19/01/2014 – 04:00 Het evenement The Art Of Breakcore 2 zal plaatsvinden op 18 januari in de Hall of Fame, Tilburg. Voor aanvang van het muziekprogramma zal er een … Continued

5 min leestijd
artofbreakcore

Wie durft verandering mee aan te gaan

Waar: Hall Of Fame, NS Plein 5, Tilburg, Netherlands (GPS lat: 51.561028 lon: 5.089500)
Wanneer: 18/01/2014 – 18:00 t/m 19/01/2014 – 04:00

Het evenement The Art Of Breakcore 2 zal plaatsvinden op 18 januari in de Hall of Fame, Tilburg.

Voor aanvang van het muziekprogramma zal er een debat plaatsvinden over activisme; de positieve verandering in de wereld. Hoe verschillende actieve vormen samen kunnen werken en van elkaar kunnen leren. Er zal een paneldebat gevoerd worden met mensen binnen en buiten het domein dat activistisch genoemd wordt, onder de noemer:

“Wie durft verandering mee aan te gaan”

Het evenement The Art Of Breakcore 2 zal plaatsvinden op 18 januari in de Hall of Fame, Tilburg.

Voor aanvang van het muziekprogramma zal er een debat plaatsvinden over activisme; de positieve verandering in de wereld. Hoe verschillende actieve vormen samen kunnen werken en van elkaar kunnen leren. Er zal een paneldebat gevoerd worden met mensen binnen en buiten het domein dat activistisch genoemd wordt, onder de noemer:

“Wie durft verandering mee aan te gaan”

Is het boek ‘1984’ van George Orwell de definitieve toekomst? Zullen grote industriële bedrijven straks een definitiefmonopolie hebben op ons voedsel en onze medicijnen? Of is een andere toekomst mogelijk?

Hoe kan je als individu een positieve bijdrage leveren in de wereld?
Wat is activisme?
Wat kan je zelf doen?

De maatschappij staat anno 2014 voor een probleem/uitdaging waarin een falende economie, achteruitgang van privacy rechten, beperking van keuzes in voedsel en medicijnen en een ineenstortende ecologie met elkaar samen vallen.
Regeringen worden gestuurd door lobby van multinationals waarbij de rechten van de mens en het milieu moeten wijken voor winst van grote bedrijven zoals Monsanto.
Het huidige economisch systeem waarbij fictieve schulden de leidraad zijn voor de keuzes die de volksvertegenwoordigers namens de bevolking maken zal vroeg of laat uiteen vallen, volgens inschattingen zal dat binnen twee jaar zover kunnen zijn, met op dit moment nog onoverzienbare gevolgen.
In de tussentijd worden bevolkingsgroepen tegenover elkaar opgezet waarbij racisme door politieke partijen wordt ingezet om schuldigen te creëren.

“Wie durft verandering mee aan te gaan?”

Voor het debat zal een panel van sprekers komen met achtergronden in activisme, vanuit verschillende uitgangspunten.

De panel leden zullen bestaan uit:

Peter Storm, schrijver, muzikant en anarchist
Gonneke Zoutendijk & Marina Lourens, sociaal-creatief zp’ers en complimentenverspreiders:
Hilde Kingma, verbinder, denker, developer
Patrick Stevens, industrial/breakcore muzikant
Stefan Senf, breakcore/experimenteel muzikant

debatleider: Daan Taks, dichter https://www.facebook.com/daan.taks.3

Peter Storm, schrijver, muzikant, lezer, budgettair beperkt levensgenieter en anarchist. Anarchistische voorkeuren, later bijna 20 jaar actief geweest in trotskistische organisatie de Internationale Socialisten, vanaf 2009 zich ontpopt als anarchist/horizontalistisch pro-revolutionair. Heeft website, schrijft ook elders http://www.ravotr.nl/

Marina Lourens & Gonneke Zoutendijk.
Marina Lourens, investeert haar tijd op dit moment in jongeren op school als jongerencoach, waarbij zij de verbinding zichtbaar maakt en laat voelen, wil mensen graag laten ervaren om verder te kijken… Van individu tot groep zet zij mensen graag in hun kracht. Als mensen doen waar ze goed in zijn, als mensen hun passies volgen…dat is geluk, mogen zijn wie je bent en doen waar je goed in bent. Leven in je waarde en waarde geven aan alles wat leeft.
Gonneke Zoutendijk, maakt de waarde van mensen zichtbaar en inspireert hiermee tot (h)erkenning van wie je werkelijk bent. Zij merkt bij het uitdelen van complimenten of het maken van een essentie portret hoe fijn mensen het vinden om zich gezien te voelen. Want: “Al zie je ’t zelf soms niet, is het fijn als een ander dat wel in jou ziet!”
http://www.gonzen.nl/ https://www.facebook.com/complimentverspreiders

Hilde Kingma, verbinder, denker, developer. Is thuis in het activisme in de zin van een betere wereld onafhankelijk van kapitale overmacht, alswel in de positiviteitskant in de zin van het kijken naar individuen, zij ziet anderen hoe ze werkelijk zijn, kijkt naar de innerlijke kant van de persoon. Zij kan de verbindingen tussen de panelleden leggen.

Patrick Stevens, rhythmic industrial breakcore artiest bekend onder de naam Hypnoskull
Stefan Senf, experimenteel breakcore artiest, beter bekend onder de naam Noize Creator.
Beide artiesten maken muziek geïnspireerd op de duistere kant van de maatschappij, met idealen die gaan over een positieve wereld.

De sprekers gaan met elkaar in dialoog, waarbij hun werkwijzen met elkaar vergeleken wordt om uit te leggen waarom zij ervoor kiezen dit op hun manier te doen.

Interactief

Aan de bezoekers van de bijeenkomst zal worden gevraagd ook naar zichzelf te kijken. Wat zijn je eigen drijfveren en kwaliteiten? Hoe kan je zelf een bijdrage leveren aan een betere wereld?

Om alles wat concreter te maken zal er vanuit het Tilburgse platform Georganiseerde Weldaad een contactgroep worden opgezet voor degenen die zelf ook mee willen werken aan verandering met elkaar in contact te brengen. Op de avond zelf zal hier mee over verteld worden. Wil je nu al een bijdrage in leveren, neem dan vast contact op met: bart@georganiseerde-weldaad.nl

Het muzikale en visuele programma zal een reflectie op het debat geven doordat kunst een dieper inzicht kan bieden (zoals geconcludeerd in de panel discussie tijdens The Art Of Breakcore 1).

line up:

NOIZE CREATOR (DE)
Suburban Trash Industries

HYPNOSKULL (BE)
Ant-Zen

JEAN BACH aka LEPROZID STRICK/PFAHL (DE)
Little Brutal Rave Bastards

RIOTEER (Tilburg)
Crack Beats

BART HARD (Tilburg)
Not Your Monkey Not Your Robot

Meer inhoudelijke informatie over het muziekprogramma kan je hier vinden: https://www.facebook.com/events/669173343102508/

Begint het te prikkelen? Wil je zelf ook meedoen met een creatieve uiting of wat anders? Wil je als organisatie of individu een info stand hosten, neem dan contact op met bart@georganiseerde-weldaad.nl

http://www.georganiseerde-weldaad.nl/
http://www.facebook.com/events/669173343102508/