Ga naar de inhoud

Schoonmaakbedrijf CSU gaat illegalen jagen

Een van de grote schoonmaakbedrijven die de laatste tijd onder vuur ligt omdat het personeel zich verzet tegen de extreme uitbuiting door het bedrijf, is CSU. Om terug te schoppen gaat deze nu ineens op jacht naar illegalen onder haar werknemers.

2 min leestijd
Placeholder image

Volgens de Volkskrant:
“Honderd medewerkers van CSU krijgen vandaag en morgen een brief waarin ze worden opgeroepen zich maandag op het hoofdkantoor te melden met een identiteitsbewijs, een eventuele verblijfsvergunning, bankafschriften en een aangifte van de belastingdienst met daarop hun sofinummer. ‘Wij verwachten dat niet iedereen komt opdagen’, aldus woordvoerder Erwin Vos van het schoonmaakbedrijf.”

Let wel dat ze bezig zijn iedereen hiermee te pesten, ook als je wel al je papieren op orde hebt, word je gedwongen om naar hun foeilelijke ‘hoofdkantoor’ (foto) aan de A50 in het dorp Uden af te reizen op straffe dat je je aanstelling verliest als je niet op komt dagen. En dat van je schamele 10 euro (maximaal, en bruto!) per uur.

Het betreffende hoofkantoor ligt dus in Uden, tussen Nijmegen en Eindhoven
website
Bezoekadres
Veghelsedijk 2
5406 TE Uden
Tel. 0413  – 285 111

Zou het geen goed idee zijn om daar maandag massaal aan te kloppen om je ’te melden’?

Website actievoerende schoonmakers

 

Aanvulling: ondertussen is er inderhaast een protestbijeenkomst voor de ‘poort’ gepland in Amsterdam ZO (en dus niet in Uden zoals we uit de Volkskrant overnamen maar niet bleek te kloppen).

Zie hier de oproep

Meer over de schoonmakers, de vakbonden en de reacties van de bedrijven op vakbondsvernieuwing en bij doorbraak.