Ga naar de inhoud

quote van de dag

Heleen Mees valt al jaren op met kloeke uitspraken die om onbekende redenen voor ‘feministisch’ door moeten gaan, maar in feite gewoon erg neoliberaal zijn. In een reactie op uitspraken van Van Dam en Harry Verbon (die in de Volkskrant een verband leggen tussen problemen in wijken van nu en het regeringsbeleid om vrouwen ‘de … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Heleen Mees valt al jaren op met kloeke uitspraken die om onbekende redenen voor ‘feministisch’ door moeten gaan, maar in feite gewoon erg neoliberaal zijn. In een reactie op uitspraken van Van Dam en Harry Verbon (die in de Volkskrant een verband leggen tussen problemen in wijken van nu en het regeringsbeleid om vrouwen ‘de arbeidsmarkt op te jagen’ hamert zij wederom op dit aanbeeld. Om te eindigen met de volgende uitsmijter:

“Als Nederlandse vrouwen in de jaren zeventig op een betekenisvolle manier aan het werk waren gegaan, zoals in de Scandinavische landen is gebeurd, dan was er geen tekort aan arbeid geweest in Nederland. Ongetwijfeld waren er dan minder gastarbeiders uit Marokko en Turkije naar Nederland gekomen en had Nederland minder sociale problemen gekend dan nu het geval is.” (op: joop.nl)