Ga naar de inhoud

PBL-rapport biodiversiteit redden

Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in de studie Rethinking global biodiversity strategies. Exploring structural changes in production and consumption to reduce biodiversity loss. Het beschermen van waardevolle natuurgebieden is niet voldoende om de afname van de biodiversiteit te verminderen, maar blijft wel noodzakelijk. Om het tempo van het biodiversiteitverlies fors af te remmen, zijn structurele … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in de studie Rethinking global biodiversity strategies. Exploring structural changes in production and consumption to reduce biodiversity loss.

Het beschermen van waardevolle natuurgebieden is niet voldoende om de afname van de biodiversiteit te verminderen, maar blijft wel noodzakelijk. Om het tempo van het biodiversiteitverlies fors af te remmen, zijn structurele veranderingen in consumptie en productie nodig. Er valt veel winst te behalen bij vermindering van de vleesconsumptie. Daarnaast zijn vooral in de land- en bosbouw, visserij en energievoorziening veranderingen nodig.

 Link naar site PBL met hele rapport als pdf