Ga naar de inhoud

Nieuwe Buiten de Orde is uit

De abonnees en de leden van de Vrije Bond hebben de nieuwe Buiten de Orde al weer een tijdje in huis liggen, maar we hebben nog genoeg exemplaren liggen voor de geïnteresseerde en kritische lezer. Zoals altijd is ook dit nummer van Buiten de Orde weer goed gevuld met tal van artikelen, actieverslagen, columns en boekbesprekingen over de theorie en de praktijk van anarchisme in Nederland en de rest van de wereld.

2 min leestijd
Placeholder image

Zo wordt in het nieuwe nummer aandacht besteed aan de afgelopen 1 mei demonstratie in Utrecht. Verder is er een verslag van het interview dat Buiten de Orde samen met andere linkse bladen heeft gehouden met Noam Chomsky, kort na zijn bezoek aan Amsterdam. Er is een uitgebreid artikel over de strijd van de Vrije Bond tegen OTTO Workforce en over hoe dit bedrijf zijn centen verdiend. Verder is er nog een zeer interessant artikel over de creatieve acties van UK Uncut tegen de bezuinigingsmaatregelen in Engeland en over de vakbond Freeter Zenpan Roso die door de VB financieel is ondersteund in zijn activiteiten. En daarnaast is er ook een uitgebreid overzicht van de revoltes in het Midden-Oosten. Ook is er een verslag van een Vrije Bond’er uit Colombia over de acties van landloze boeren in Las Pavas. In meer historische artikelen wordt aandacht besteed aan het tolstojanisme in Nederland en de rol van de CNT-FAI in het om zeep helpen van de Spaanse Revolutie. En AK Gent legt aan de hand van een artikel van de Vrije Groep uit Mechelen uit 1904 uit waarom zij anarchisten zijn.

Het artikel over de strijd van de Vrije Bond tegen OTTO Workforce kun je HIER lezen. Ben je geïnteresseerd in Buiten de Orde of ben je misschien nieuwsgierig geworden naar de Vrije Bond? Kijk voor meer info op www.vrijebond.nl