Ga naar de inhoud

Huh? bij Nova

Voor wie zich af mocht vragen wat er langskwam in het live-verslag van
Nova van het lijsttrekkersderbat in de De Melkweg, afgelopen vrijdag…

1 min leestijd
Placeholder image

Eurocommissaris Neelie Smit Kroes vroeg zich plotseling onbewust af wat dit hele circus nu met ‘global europe’ te maken had. Althans dat deed de tekst die plotseling boven haar hoofd zweefde. Of was het de man in het publiek die haar verhaal aanboorde? Zie hier een verslagje van het gebeuren.

De ‘bubble’ is onderdeel van de campagne ‘Global Europe, voor wie’. Daarbij wordt informatie gegeven over het handelsbeleid van de EU dat sinds oktober 2006 ‘Global Europe, Competing in the World’ heet.

Meer informatie is te vinden op de website voorwie.eu

Daar kan ook gestemd worden in een ‘consulta’ (autonome volksraadpleging) over het beleid. Dat kan hier.

Maar stemmen kan ook ‘live’ in een heuse stembus, waarbij ter plekke ook meer informatie geraadplegd kan worden in oander andere een uitgebreide brochure (pdf). 

 De stembus staat vanafond (2 jumi) bij het debat over het Europese onderwijsbeleid in Crea, Amsterdam. Op 3 juni  is die om 14.00 uur in Amersfoort te vinden, bij winkelcentrum Amicitia (Stadsring/Utrechtsestraat Amersfoort). Op 4 juni is eerst de Dirk-Supermarkt in de Staatsliedenbuurt (12.00 uur 2e Nassaustraat) aan de beurt en ’s middags om 16.00 uur (voor) het grand cafe in het WTC aan de Amsterdamse kwakkelende zuidas.