Ga naar de inhoud

Goldman Sachs in the picture…

Onlangs schreef Matt Taibbi in de Rolling Stone hoe de grote zakenbank Goldman Sachs in staat was tot nu toe alle grote ‘financiële bubbles’ te overleven en er bovendien steeds zeer veel geld mee te verdienen. Een netwerk van ex-Goldman Sachsmanagers die actief zijn in de Amerikaanse regering en in allerlei toezichthoudende instellingen zorgt er … Continued

2 min leestijd
Placeholder imageOnlangs schreef Matt Taibbi in de Rolling Stone hoe de grote zakenbank Goldman Sachs in staat was tot nu toe alle grote ‘financiële bubbles’ te overleven en er bovendien steeds zeer veel geld mee te verdienen. Een netwerk van ex-Goldman Sachsmanagers die actief zijn in de Amerikaanse regering en in allerlei toezichthoudende instellingen zorgt er tevens voor dat wetten en regelgeving worden opengebroken om dat mogelijk te blijven maken. De nieuwe bubble wordt de handel in CO2-emissies, aldus Taibbi, wiens analyse controversieel is maar erg interessant.

Hier een paar links:

–  Matt Taibbi (13 juli 2009, Rolling Stone): "The Great American Bubble
Machine"
http://www.rollingstone.com/politics/story/29127316/the_great_american_bubble_machine

– ingezonden brief in DePers van 28 juli 2009 (helemaal onderaan): Een reactie op de stelling dat het supercomputers en beurs-voorkennis zouden zijn die zakenbanken als Goldman Sachs zo rijk zouden maken….


http://www.depers.nl/economie/325490/Supercomputers-heersen-over-aandelenbeurs.html

– een artikeltje in het blad ‘de Flexmens’ met veel links (onder andere over een discussie naar aanleiding van het artikel van Taibbi):
http://www.flexmens.org/drupal/?q=node&page=1

zie ook:
http://www.flexmens.org/drupal/?q=comment/reply/664/618 


– een discussie in DePers over de betekenis van de arrestatie van een ex-Goldman Sachs computerprogrammeur die er vandoor probeerde te gaan met een belangrijke programmacode (volgens sommigen zou de publicatie grote gevolgen voor de bank kunnen hebben gehad…).


http://www.depers.nl/debeurs/discussies/onderwerp.aspx?Id=1214038&p=0