Ga naar de inhoud

Goed nieuws: EDO-smashers vrij

Zeven antimilitaristen in Groot-Brittannië die in januari 2009 een wapenfabriek binnengedrongen waren en binnen de boel korte en klein hadden geslagen, zijn door de rechter vrijgesproken omdat ze hadden gehandeld om oorlogsmisdaden (van Israël tegen de Palestijnen) te voorkomen.

1 min leestijd
Placeholder image

Ze waren tot hun besluit gekomen nadat ze hadden gezien hoe Israël een offensief gelanceerd had tegen de bevolking van Gaza. De betreffende wapenfabriek, EDO in Brighton, sinds 2007 onderdeel van ITT, levert een deel van de wapens die het Israëlische leger gebruikt. De activisten hadden het motto van de lokale campagne tegen de wapenfabriek, “Smash EDO” vervolgens nogal letterlijk genomen.

Rechter George Bathurst-Norman hield de jury voor dat  “you may well think that hell on earth would not be an understatement of what the Gazans suffered in that time”. Twee andere verdachten moesten later nog voorkomen en werden door de rechter ook vrijgesproken. (bron)

De actievoerders hebben maandenlang gevangen gezeten. Een van hen, Elijah Smith zelfs anderhalf jaar! Desondanks zijn ze allemaal vrolijk en van plan door te gaan met actievoeren tot EDO van de aardbodem verdwenen is. “Zij behoren in de beklaagdenbank, niet wij”.

Website van de ‘decomissionars’ .
Smash EDO.

Eerder bericht over actie op indymedia.
Overzicht schnews.