Ga naar de inhoud

G8 2013 in Noord Ierland, g20 in St Petersburg

Volgens de BBC heeft de Britse premier David Cameron besloten dat de G8-top die het Verenigd Koninkrijk in 2013 voorzit en dus moet huisvesten, in Noord-Ierland gehouden zal worden. En wel in het golf-kasteel Lough Erne, bij Enniskillen, County Fermanagh (nabij de grens met Ierland). En dat op 17 en 18 juni. Eerste inschatting en … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Volgens de BBC heeft de Britse premier David Cameron besloten dat de G8-top die het Verenigd Koninkrijk in 2013 voorzit en dus moet huisvesten, in Noord-Ierland gehouden zal worden. En wel in het golf-kasteel Lough Erne, bij Enniskillen, County Fermanagh (nabij de grens met Ierland). En dat op 17 en 18 juni.

Eerste inschatting en achtergrondinfo van een lokale activist.

Door de crisis is de G8 wat in het slop geraakt, en ingehaald door de machtiger G20. Soms vergaderden de twee instellingen samen, of vlak na elkaar in hetzelfde oord. de grote G20-top in 2013 wordt voorgezeten door Rusland en gaat waarschijnlijk plaatsvinden in het Constantine Paleis in St Petersburg in juni. Hoewel andere bronnen weer melding maken van september 2013.