Ga naar de inhoud

De Onzichtbaren

Op de website Hydra wordt een Nederlandse vertaling van het boek De Onzichtbaren van de Italiaanse schrijver-activist Nanni Balestrini gepubliceerd. Er komt steeds een hoofdstuk bij. Uit de inleiding: De roman De Onzichtbaren van de Italiaanse schrijver Nanni Balestrini (niet te verwarren met het boek van Karel Glastra van Loon dat dezelfde titel draagt) verscheen … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Op de website Hydra wordt een Nederlandse vertaling van het boek De Onzichtbaren van de Italiaanse schrijver-activist Nanni Balestrini gepubliceerd. Er komt steeds een hoofdstuk bij. Uit de inleiding:

De roman De Onzichtbaren van de Italiaanse schrijver Nanni Balestrini (niet te verwarren met het boek van Karel Glastra van Loon dat dezelfde titel draagt) verscheen in 1987 in het Italiaans (Gli Invisibli) en verhaalt over deze (autonomia-beweging van de jaren ’70, globalinfo)  beweging. Een beweging die gekenmerkt werd door een ongekende radicaliteit en verbeelding, maar ook getekend is door ongekende repressie, geweld, gevangenschap en ballingschap. De roman van Balestrini vertelt over het eindpunt van de beweging, namelijk eind jaren ’70. De beweging bestrijkt eigenlijk een periode van begin jaren ’60 tot 1977 en wordt ook wel de “lange ‘68” genoemd.

http://hydraweb.yolasite.com/nanni-balestrini—de-onzichtbaren.php