Ga naar de inhoud

De nieuwe klasse! is er

Nummer 12 is uit. met als zwaartepunt een interview met woningactivisten in Hamburg over hun ‘recht op stad’-beweging. Daarnaast: Waarom de Grieken gelijk hebben dat ze zich verzetten tegen bezuinigingen en privatisering. Chomsky over de moord op Bin Laden, Hoe DIY tegenwoordig kapitalistisch is, Geen grenzen ook niet in Nederland. En de nodige cultuur, aankondigingen en adressen van groepen en locaties waar je het brievenbuspissersbeleid kunt proberen te bestrijden.

1 min leestijd
voorp12-small

 

De krant is online te zien op de website: http://www.klasse-krant.nl/

en als pdf hier te vinden

 

Maar het echte werk is natuurlijk op papier, want dat kun je meenemen naar het strand of op je hoofd zetten, of aan de buren geven danwel in de trein uitdelen. Daarom maken we’m gratis, zodat het makkelijk verspreidt. Wil je meehelpen dat te doen, haal er dan wat op (overzicht plekken waar die te vinden is), of bestel een stapeltje via klasse@globalinfo.nl. Plekken waar je misschien niet aan denkt, maar waar ze’m meestal met liefde uitstallen, zijn bibliotheken, biowinkels, (tweedehands) boekwinkels, leestafels van cafes/kappers/tandarts en (blijkt uit ervaring) de fietsenmaker. Is er ergens een boeren- of boekenmarkt, dan vind je ook vaak een stal waar ze een plekje vrij willen laten om een stapel neer te leggen. Als je een plek in het land weet waar die ook hoort te liggen. laat het dan even weten.

 

We willen snel een nieuw nummer uitbrengen, en je raadt het al: daar zoeken we geld/donateurs voor. Elk nummer kost ruim 1000,- euro, vandaar. Het banknummer daarvoor is: 9554857 tnv ‘Het Lab’ in Amsterdam