Ga naar de inhoud

Beleggers kopen huisartsenposten op

Allarmerend!!! Beleggers kopen huisartsenposten op patient – 06.05.2011 11:43 Commerciële investeerders kopen in hoog tempo huisartsenpraktijken op, meldt de Volkskrant. Twee investeerders en zorgverzekeraar Menzis hebben volgens de krant al 38 praktijken opgekocht, vooral in de regio Den Haag. Die praktijken hebben bij elkaar zo’n 155.000 patiënten. De investeerders zijn bouwondernemer Wessels en de familie … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Allarmerend!!! Beleggers kopen huisartsenposten op
patient – 06.05.2011 11:43

Commerciële investeerders kopen in hoog tempo huisartsenpraktijken op, meldt de Volkskrant. Twee investeerders en zorgverzekeraar Menzis hebben volgens de krant al 38 praktijken opgekocht, vooral in de regio Den Haag.

Die praktijken hebben bij elkaar zo’n 155.000 patiënten. De investeerders zijn bouwondernemer Wessels en de familie Fentener van Vlissingen.

Ze hopen dat de huisartsenpraktijken over een jaar of vijf winstgevend zijn, doordat er steeds meer marktwerking in de zorg komt. Dat biedt mogelijkheden om efficiënter te werken en zorg op een grotere schaal aan te bieden.

Scheve situatie
De Landelijke Huisartsenvereniging is niet blij met deze ontwikkeling en zéker niet met de betrokkenheid van verzekeraar Menzis. Daardoor dreigt een scheve situatie te ontstaan waarbij de zorgverzekeraar bij zichzelf moet inkopen. Ook is er de angst dat huisartsen hun onafhankelijkheid kwijtraken.

Ook minister Schippers van Volksgezondheid is tegen deze ontwikkeling. Ze bereidt een wet voor waarmee de fusie tussen zorgverzekeraar en zorgaanbieder wordt verboden.

Op de hoogte zijnde van het gebruik hier geen copy-paste berichten van andere websites te plaatsen doe ik dit wegens tijdgebrek en ernstige relevantie van het stuk voor een maal toch.
http://nos.nl/artikel/238401-beleggers-kopen-huisartsenposten-op.html