Ga naar de inhoud

Bastion Bastards

[AGA] Bastion Hotels: Repressie als Antwoord op Actie tegen Uitbuiting. Vandaag werden vier mensen gearresteerd bij een actie tegen uitbuiting van schoonmakers door het Bastion Hotel.

3 min leestijd
Placeholder image

Vanochtend, dinsdag 7 augustus, was er voor de tweede keer een actie bij Bastion Hotels. De actie begon om 11.30. Er werd een spandoek ontrold, flyers uitgedeeld aan voorbijgangers, leuzen geroepen door de megafoon. Via de megafoon werd verteld wat er aan de hand was bij Bastion, ook de gasten werden aangesproken een klacht in te dienen. Een manager filmde vanuit binnen de activisten, de deuren werden meteen gesloten.

Toen we de actie al hadden opgedoekt en naar onze fietsen liepen kwamen er opeens twee politie-agenten. Zij spraken ons aan en we zeiden dat we weggingen, ‘dat is wat we jullie wilden vragen’ en ‘ok, demonstreren mag’ zeiden de politie-agenten nogal tegenstrijdig. Banners werden opgerold, en men liep terug naar de fietsen. Iets later, we zaten al op de fiets, kwamen de twee politie-agenten weer op ons af en gingen dicht op een van ons staan. Om onduidelijke reden werd ze vastgepakt, en twee anderen van ons gingen verhaal halen.

De vastgepakte activist werd gearresteerd, een ander van de fiets getrokken en ook gearresteerd. Twee activisten die al verder weg waren, werden door een busje achterna gezeten, en om de hoek gearresteerd. Een spandoek en een megafoon, een aantal vlaggen en wat flyers zijn door de politie in beslag genomen.

Op het politiebureau kreeg ik te horen dat ik was opgepakt omdat ik mijn ID niet wilde laten zien en dat er een ‘demonstratieverbod’ was. Nog buiten het feit dat de ID-plicht natuurlijk onzin is, is op geen enkel moment is naar mijn ID gevraagd (ik had hem toevallig ook gewoon op zak). En demonstratieverbod?! Ook niks over gehoord, en voor zover ik weet, in de woorden van die smeris hierboven: ‘demonstreren mag’… toch?!

Later kregen we te horen dat de aanklacht veranderd was naar ‘smaad’ was. Typisch geval van de smeris die iets uit zijn duim zuigt om een arrestatie te rechtvaardigen. Want van smaad kan geen sprake zijn, want wat we zeggen is gewoon waar!

Wij laten ons niet intimideren! Deze zaterdag staan we er weer, en nu niet alleen om te demonstreren tegen de uitbuiting van de schoonmakers maar ook tegen de stelselmatige onderdrukking en machtsmisbruik van de politie!

Verzamelen: Bollox, eerste schinkelstraat 14-16 te Amsterdam
Wanneer: Zaterdag 11 augustus, 11.00u

Als we met genoeg mensen zijn, zullen ze ons niet durven te arresteren. Kom dus!!

Solidariteit!

PS: Hoe meer acties er bij Bastion Hotels in het land zijn des te beter, dat is een van de BESTE vormen van solidariteit.

Kijk voor locaties van Bastion Hotels bij jou in de buurt, organiseer!!
http://www.bastionhotels.nl (en klik dan op het kaartje van nederland, krijg je een mooi overzicht)

Meer achtergrond actie en conflict:

https://www.indymedia.nl/node/6462