Ga naar de inhoud

Autonoom Voedsel Festival (6 mei – A*dam)

Op 6 mei wordt in het Bajesdorp te Amsterdam het Food Autonomy Festival gehouden. Een presentatie en viering van projecten die bijdragen aan voedselautonomie en die voedsel in het middelpunt zetten van sociale, economische, politieke en klimatologische vraagstukken. Gratis entree.

3 min leestijd


(Overgenomen van Supermacht.nl, auteur ASEED)

Waar/wanneer: 6 mei vanaf 12 uur aan de H.J.E. Wenckebachweg 36 (1096 AN Amsterdam)

Het Food Autonomy Festival (FAF) in Amsterdam presenteert en viert de alternatieven voor de voedsel- en de klimaatcrisis en voor het kapitalistische, hiërarchische systeem dat er onmiskenbaar niet in slaagt om een duurzame en eerlijk wereld te creëren.

Autonomie is volgens ons de zoektocht van individuen naar de manier waarop ze zouden willen leven in zichzelf organiserende gemeenschappen. Het gaat er om een einde te maken aan de afhankelijkheid van een onrechtvaardig systeem en om de strijd voor een betere samenleving. We zien graag autonome, zichzelf organiserende groepen die de landbouwgrond, de boerderijen, de bossen, de straten en de fabrieken terugeisen. We willen gemeenschappen zien die zich als coöperaties organiseren, in harmonie met hun buren, omgeving en de natuur.

Voedsel is een goed onderwerp om hiermee te beginnen. Om deze reden is de decentralisatie en socialisatie van voedsel het speerpunt van het Food Autonomy Festival.

Gelukkig zijn vele mensen in en rond Amsterdam betrokken bij projecten die bijdragen aan voedselautonomie, hoewel hun doelen en strategie kunnen verschillen. We willen deze initiatieven samenbrengen en van ze leren. Dit is een belangrijke stap bij het gezamenlijk terugeisen van onze autonomie. Het zet voedsel in het middelpunt van sociale, economische, politieke en klimatologische vraagstukken.

Kom daarom ook naar het FAF en leer met ons praktische vaardigheden, hoor van anderen over hun ervaringen met voedselautonomie, dans op thrashy folkpunk en deel het gezamenlijke enthousiasme voor een autonome toekomst!
……………………………………………………………………………………………

Climate crisis is food system crisis

Programma (van 12 uur tot laat in de avond)

*Workshops*
DIY composeren
Urban foraging/plant walk
Elevated straw-bale gardens (KasKantine)
Mushroom cultivation (Mycophilia)
Seed bombs (CityPlot)
Bread balls (Taste Before You Waste)

*Discussies*
Food sovereignty and agroecology
Migrants and food aid
Autonomous collective farming
Land struggles

*Kraampjes*
CityPlot – urban gardening in Amsterdam
Paper Jam – revolutionary pamphlets & zines
De Vrije Bond – anarchist union
Antifa – info and solidarity merchandise
Seedling exchange – share your seed(ling)s

*Muziek*
Shitfaced Mermaids
Nono and the Sinking Ship
Trikosis
+ more TBA

De entree is gratis

De hele dag serveren Taste Before You Waste en Guerrilla Kitchen veganistisch voedsel in ruil voor een donatie. Met het geld wordt de Balkan Aid Delivery Mission gesteund die vluchtelingen in de Balkan-regio voorziet van warme maaltijden.
Voor meer informatie over het programma: houd onze Facebookpagina en webpagina in de gaten.

Wil je meedoen of meehelpen? Mail dan naar Climate ASEED

Bajesdorp: een groep huizen waarvan enkele zijn gekraakt en andere worden gehuurd. De meeste FAF-activiteiten en het eten en drinken vindt plaats in De Muiterij, het sociale centrum van Bajesdorp. Meer over De Muiterij en Bajesdorp vindt je hier. En hier op de kaart.

Voor achtergrondinformatie, zie de publicatie ¨The Climate Crisis is a Food System Crisis¨ van ASEED.

logo ASEED