Ga naar de inhoud

Antifacamp Dortmund verboden

Een gepland zomerkamp voor antifascistische activisten, waar workshops en presentaties zouden worden gehouden en acties, is verboden verklaard door de lokale autoriteiten in Dortmund. De organisatoren van het camp hadden de afgelopen weken zitten onderhandelen over vergunningen en allerlei details over infrastructuur, en verklaarden volledig verrast te zijn door het verbod een dag voordat het camp zou moeten beginnen.

1 min leestijd
Placeholder image

De stad Dortmund heeft een groot probleem met gewelddadige neonazi’s. Een van de redenen die de autoriteiten opvoerden voor het verbod, was het feit dat neonazi’s een demonstratie tegen het camp hadden aangekondigd [1]. Organisatoren van het camp hebben verklaard dat ze dit zien als “toegeven aan fascisten”. Op de website voor het camp [2] is een oproep geplaatst om massaal naar Dortmund te komen. Een eerste openbare bijeenkomst is gepland op vrijdag om 10.00 uur op het Friedrichsplatz [3].

 

Andere gerenommeerde antifascistische organisaties, zoals het Auschwitz Comite, hebben verklaringen uitgebracht waarin ze het verbod verwerpen en eisen dat dat ingetrokken wordt [4].

 

[1] http://www.ruhrbarone.de/dortmund-stadt-verbietet-antifacamp/

[2] http://www.antifacamp.org/

[3] http://www.antifacamp.org/2012/08/23/alle-nach-dortmund-jetzt-erst-recht/

[4] http://www.antifacamp.org/2012/08/24/erklarung-des-auschwitz-komitees/