Ga naar de inhoud

4 September demo tegen interventie Syrië, in Den Haag

(Vrije vertaling van de oproep om tegen de dreigende interventie in Syrië te komen demonstreren) https://www.indymedia.nl/node/18875 “You can bomb the world to pieces but you cannot bomb it into peace” is de leus van de manifestatie en de wereldwijde beweging die we (*) opgestart hebben om in actie tekomen tegen een militaire interventie in Syrië. … Continued

3 min leestijd
Placeholder image

(Vrije vertaling van de oproep om tegen de dreigende interventie in Syrië te komen demonstreren) https://www.indymedia.nl/node/18875

“You can bomb the world to pieces but you cannot bomb it into peace” is de leus van de manifestatie en de wereldwijde beweging die we (*) opgestart hebben om in actie tekomen tegen een militaire interventie in Syrië.

Het is tijd dat we met z’n allen opstaan om onze stem te verheffen en te verklaren dat meer geweld geen oplossing brengt in het Midden-Oosten. Een militaire interventie in Syrië zal alleen maar meer schade veroorzaken en zelfs op een nog groter niveau. De situatie in het gebied is zo breekbaar en het zal nieuwe conflicten oprakelen en meer bloedvergieten brengen.

Op 5 september worden er overal op de wereld manifestaties voor de Amerikaanse ambassades georganiseerd. Maar vanwege andere evenementen in dezelfde buurt als de manifestatie in Den Haag, heeft de politie aanbevolen de actie te verplaatsen naar woensdag 4 september. Het plan is nu om bijeen te komen bij de Amerikaanse ambassade (Lange Voorhout 102) waar we uiting geven aan onze afwijzing van een militaire interventie in Syrië en onze weerstand tegen het leveren van wapens voor allerlei strijdgroepen, met als gevolg meer bloedvergieten en burgeroorlogen. Daarna zullen we lopend naar de Russische ambassade (Scheveningseweg 2) gaan waar we ook onze stem verheffen om te zeggen dat ze moeten stoppen met het steunen van de oorlog in Syrië en het uitdelen van wapens in het gebied.

Dit is een belangrijke zaak, deel het alsjeblieft met je vrienden en zoveel mogelijk andere mensen. De strijd in het Midden-Oosten zal tot meer burgeroorlogen in de regio voeren, en misschien wel tot een nieuwe wereldoorlog. De machtige landen proberen de gewapende strijd in het gebied te steunen, wat ze later het excuus biedt om te interveniëren en de kaart van het Midden-Oosten nieuw te scheppen, naar hun belangen.

Je kunt de wereld wel aan gort bombarderen, maar niet aan vrede is de titel van onze missie… “You can bomb the world to pieces but you cannot bomb it into peace”)

Veel liefde en vrede Nancy en Monika

Teken ook a.u.b. de petitie: http://www.avaaz.org/en/petition/You_can_bomb_the_world_to_pieces_you_cant_bomb_it_into_peace/?fbdm

https://www.facebook.com/events/598791790183574/?ref=3

——————-

(*) Opmerking van de vertaler: wie de ‘we’hier is die een wereldwijde beweging pretendeert op te starten, is volstrekt onduidelijk.

Zie ook artikelen als ’10 do’s and don’ts’en Robert Fisks artikel in The Independent