Ga naar de inhoud

15 november: iedereen de straat op

In Spanje gaat al enkele weken een oproep rond om op 15 november, de dag van de ‘crisis-top’ in de VS, massaal de straat op te komen. De vertaling:

2 min leestijd
Placeholder image

Onderwerp: Iedereen de straat op op 15 november: Laat ze zelf maar hun crisis betalen! (stuur door!)

Komende 15e november zullen de wereldleiders bij elkaar komen om een nieuw plan voor te bereiden tegen de crisis.

Het redden van de banken in de VS tijdens de crisis heeft 700.000 miljoen dollar gekost! Dat is vijf keer meer dan het bedrag dat de VN overeengekomen is om de Millennium Doelen te behalen!! En de steunbedragen in Europa zijn nog hoger. Dat is schaamteloos!!!

In Spanje besteedt de regering 100.000 miljoen euro’s aan dezelfde banken die veel gezinnen hun huis uitschoppen omdat ze hun hypotheek niet kunnen aflossen.

Enkele maanden geleden kwamen duizenden mensen de straat op om ‘waardige behuizing’ te eisen (zie: http://www.vdevivienda.net/) en toen waarschuwden we al voor het gevaar van de huizenmarktbel. Nu die inderdaad uiteengespat is, moeten we er zeker ook nog voor betalen?

Jarenlang hebben ze lopen graaien en nu kondigen ze plotseling ontslagen aan, verlaging van de lonen, sluiting van vestigingen en moet het Kyoto-protocol in de ijskast.

Het is duidelijk dat de grote partijen voor de banken de kolen uit het vuur halen en dat de grote vakbonden ze niets in de weg gaan leggen. Ze slaan elkaar zelfs wederzijds op de schouders! De enigen die protest kunnen aantekenen zijn de mensen die nu opstaan.

Ze privatiseren de winsten en collectiviseren de verliezen. Denken ze soms dat we achterlijk zijn? Gaan we dat toestaan? Natuurlijk niet!

Komende zaterdag 15 november, om 17.00 uur zullen we in alle steden de straat opkomen.
We hebben genoeg tijd en vermogen om dit te verspreiden en te organiseren. Het zal ons een zorg zijn of ze Zapatero uitnodigen (de Spaanse premier heeft geëist bij het topoverleg te mogen zijn, vert.), maar we moeten ervoor zorgen dat we zelf bij deze topconferentie zijn…
Stuur dit door, vertaal het, pas de tekst aan en laat het net (en de banken) schudden!!!
LAAT ZE ZELF MAAR DE CRISIS BETALEN!!!

(volgt een enorme lijst Spaanse steden inclusief een startplek voor demonstratie)
(bron)
Nederlandse vertaling:https://www.globalinfo.nl/content/view/1739/30/