Ga naar de inhoud

Vluchtelingen welkom, VVD niet

Datum:
25-06-2018
-
Aanvang:
07:00

VVD-opkomende man Klaas Dijkhof wil op 25 juni in Veldhoven (bij Eindhoven) grapjes gaan maken over het mishandelen van vluchtelingen. Er wordt opgeroepen om die man dan wat fatsoen te komen bijpraten.


(Bron: fedbook)

Op 15 juni plaatste VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff een tweet waarin hij vroeg: “Mogen vluchtelingen altijd blijven of moeten ze na een paar jaar automatisch terug?”. In dezelfde tweet gaf hij aan dat hij over deze en andere vragen met ons in gesprek wil en dat Rob Scheepers (cabaretier) ‘er iets grappigs van maakt’.

Kennelijk denkt Dijkhoff dat het schenden van internationale vluchtelingenverdragen een onderwerp is waar je ‘iets grappigs’ van kunt maken. Kennelijk denkt hij dat het na een paar jaar ‘automatisch terugsturen’ van mensen die alles zijn kwijtgeraakt en die helemaal opnieuw hebben moeten beginnen iets is dat je kunt bespreken op ‘een gezellige avond over politiek en met humor’.

Wij willen geen ‘stand-up politics’ en geen lolletjes over de kwetsbaarste leden van onze gemeenschap. Wij willen geen politici die meewaaien met elke giftig-nationalistische wind. Wij willen geen land waarin zondebokken gezocht worden en multinationals miljarden krijgen toegestopt terwijl steeds meer mensen onder de armoedegrens leven. VVD – weg ermee!

Omdat wij een statement willen maken tegen de uitsluitingsretoriek van Klaas Dijkhoff, protesteren wij op maandag 25 juni vanaf 19:00 bij D’n Burgemister aan het Meiveld 3a in Veldhoven, de plek waar Dijkhoff vanaf 19:30 zijn act opvoert.

Protesteer je mee?

Vluchtelingen welkom | Geen mens is illegaal!

(meer info op fedbook: https://www.facebook.com/events/233340460778911/)