Ga naar de inhoud

Politieke zomerdagen Appelscha

Datum:
12-08-2018
-
Aanvang:
08:00

Om de zomer door te komen en toch nog geengageerd bezig te zijn is er een weekend georganiseerd in Appelscha van vrijdag 10.08 tot en met zondag 12.08.

 

Het weekend, politieke zomerdagen van de Vrije Bond, start op de vrijdagmiddag -10.08- met een inloop. Le Sabot zal een veganistische maaltijd verzorgen. s Avonds zal een film (Ken Loach) worden vertoond in de grote zaal.

De zaterdag -11.08- zal starten met ontbijt waarna er er een workshop zal zijn over het huidige migratie beleid en het verzet daartegen (o.m met medewerking van Stop The War On Migrants, AAGU en het No Border Netwerk).
Een mogeljk onderwerp wat aan de orde kan komen is het organiseren van een No Border Camp (internationaal) in 2019 in Nederland/Belgie.

In de middag zal er een boekbespreking plaats vinden (door de mensen van Paper Jam). Er loopt een serie boek presentaties door het land, dit betreft het boek Anarchisme “een introductie”. Het boek uitgebracht door Tommy Ryan (ism de Vrije Bond) is een analyse van het anarchisme in het heden en verleden en bespreekt strategieen voor de
toekomst.

Lunch en avondeten door le Sabot alles biologisch en veganistisch.

In de avond staat een film op het programma (dit in samenwerking met de mensen van Spoorloos uit Emmen). We zijn van plan een deel te laten zien van No Gods No Masters. No Gods, No Masters. This is a comprehensive,
sympathetic introductory history of a century of anarchist thought and practice that sought “not to seize political power, but to utterly destroy it,” featuring historians and essayists, archival footage, and commentary.

Waarna zang, dans en muziek.

Na het ontbijt, zondagochtend zullen we verder gaan met de toelichting over de actieconsencus van Code Rood. In de voorlaatste Buiten de Orde stond een artikel met kritiek op de Code Rood organisatie en daarover is een vervolg discussie geweest tijdens de PL in Appelscha.
Recenteljk heeft Code Rood een nieuw besluit hieromtrent genomen en daarover zullen zij uitleg geven. Voor anarchisten belangrijk genoeg om te bepalen of zij zich aansluiten bij de komende Code Rood acties in augustus in Groningen.

In de middag zullen we de boel opruimen en zullen mensen weer vertrekken. Het programma is zeker niet vol gepland met inhoudelijke thema`s. Zo zijn we nog bezig om te praten over de onderwijsstakingen en het verzet tegen het afschaffen van de dividend belastingen. Meldt je aan als je iets hieromtrent wil organiseren. Er is ook ruimte genoeg om andere inspirerende zaken in te brengen en te bediscusieren.

Er zullen stands (distro) zijn van Paper Jam en de Vrije Bond en uiteraard zullen er ook tweedehands boeken klaar liggen om meegenomen te worden.

Er zal een bijdrage gevraagd worden (op donatie basis) voor het eten/drinken en het verblijf. Mocht je willen komen dan is het handig dat te melden via mikkie@antenna.nl. Het overnachten zal geschieden op de kampeer wijze namelijk in je eigen slaapzak en tent! Voor de route kun kijken op http://www.pinksterlanddagen.org/

Heb je geen tent,laat het even weten. Voor ook voor meer informatie over het kampeerterrein https://www.anarchistischecamping.nl/

Dus genoeg te doen in Appelscha tijdens de zomerdagen in augustus.
Met solidaire groeten

Vrije Bond