Ga naar de inhoud

Landelijke Jongerenstaking: Klimaatrechtvaardigheid NU!

Datum:
24-06-2021
-
Aanvang:
02:00

Wij, Fridays For Future NL & MBO For Climate, roepen alle scholieren, MBO’ers en andere jongeren op om donderdag 24 juni te staken van school, en naar Den Haag te komen om te vechten voor onze toekomst! Om 14.00 beginnen we bij de Rechtbank in Den Haag waar het Urgendavonnis op 24 juni 2015 is uitgesproken, en lopen daarna naar de Tweede Kamer. Daar laten we een hele grote wekker afgaan, om onze regering eraan te herinneren dat hun tijd op is, en dat er NU een goed klimaatplan moet komen!

Donderdag 24 juni is het 6 jaar geleden dat het Urgendavonnis is uitgesproken. De rechter oordeelde toen dat de Nederlandse overheid in 2020 25% minder CO2 mocht uitstoten, omdat ze anders haar burgers in gevaar brengt. Maar in plaats van grote vervuilers te laten stoppen met uitstoten, hebben de kabinetten Rutte II & III niks anders gedaan dan groene leugens verkopen en nóg meer uitstoten. Hierdoor wordt de klimaatcrisis alleen maar erger, en komt onze toekomst verder in gevaar!
#KlimaatrechtvaardigheidNu

Deze actie is onderdeel van de Nationale Actieperiode: Klimaatrechtvaardigheid Nu, tussen 24-27 juni. Donderdag 24 juni en vrijdag 25 juni gaan landelijke groepen acties doen. Zondag 27 juni zullen door het hele land heen lokale acties zijn, georganiseerd door lokale klimaatgroepen & coalities.

Meer informatie daarover: https://klimaatrechtvaardigheid.nu/