Ga naar de inhoud

In Balfour’s Shadow Lezing en concert

Datum:
17-10-2017
-
Aanvang:
02:00

Op 2 november 1917, precies een eeuw geleden, bracht Arthur James Balfour, destijds Minister van Buitenlandse Zaken in Groot Brittannië, een verklaring (de Balfour Declaration) uit waarin zijn regering steun verleende aan de stichting van een nationaal tehuis voor joden in Palestina. De gevolgen dreunen een eeuw later nog steeds na, een eeuw die wel kan worden beschouwd als een eeuw van etnische zuivering en oorlog tegen het Palestijnse volk. In zijn opzienbarende boek beschrijft Cronin Groot Brittannië ’s niet aflatende steun voor Israël tijdens vele oorlogen.  David Cronin komt uit Ierland en is journalist en schrijver.

——————

Op 3 november 20.00 uur is er een optreden van MUSICIANS FOR PALESTINE in het Korzo Theater in Den Haag. Op 4 november treden zij om 20.00 uur op in de Vondelkerk in Amsterdam.

MUSICIANS FOR PALESTINE is een samenwerking van musici uit Nederland, Ierland en Palestina. Zij treden op 3 en 4 november belangeloos op in een geste van solidariteit met de Palestijnen, die al 100 jaar worden onderdrukt. DocP heeft samen met de musici een muziekprogramma georganiseerd met piano, ud en zang.

De toegangsprijs is laag gehouden en er wordt geen winst gemaakt.

Meer info hier: http://www.docp.nl/1917-2017-honderd-jaar-onderdrukking-van-het-palestijnse-volk-docp-organiseert-twee-lezingen-twee-concerten/