Ga naar de inhoud

Heet hangijzer: Stad van Recht & Vrede loves Shell

haagsemug@xs4all.nl
Datum:
03-10-2018
-
Aanvang:
07:30

De Haagse Mug nodigt uit voor de presentatie en discussie ¨Het heetste hangijzer van Den Haag: de stad van Vrede en Recht loves Shell¨ door Bernhard Karimi en Femke Sleegers van Den Haag Fossielvrij op woensdag 3 oktober 2018 (19:30 – 21:30 uur) in Vrijplaats Utopie.

Het hoofdkantoor van Shell staat in Den Haag. Burgerbeweging Den Haag Fossielvrij wil dat Den Haag, de stad van Vrede en Recht, de banden verbreekt met Shell vanwege het veroorzaken, verdoezelen en verergeren van de klimaatverandering. De gemeente Den Haag wil daar niets van weten; Shell is immers een grote werkgever in de stad en bovendien ontwikkelt Shell juist in onze stad een ‘campus’ voor new energies.

Wat vind jij? Is Shell in Den Haag een vloek of een zegen?

Op 3 oktober kun je Femke Sleegers en Bernhard Karimi (Den Haag Fossielvrij) het vuur aan de schenen leggen. We hopen op een open discussie, maar ook op mensen die met ons meedenken over de beste manier om de invloed van Shell op het stadhuis te beperken. Want had je al gehoord je dat Shell Den Haag gaat adviseren over de energietransitie?

– – – – – – – – – – – – – –

Presentatie: Bernhard Karimi en Femke Sleegers (fossielvrijdenhaag.nl)
Plaats: Vrijplaats Utopie, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag (utopie.nl/vrijplaats)
Dag: Woensdag 3 oktober 2018
Tijd: 19:30 – 21:30 uur (zaal open vanaf 19 uur)
Org.: Haagse Mug (haagsemug.nl)

Route (OV) vanaf station HS: tram 16 richting Statenkwartier.
Uitstappen: halte Elandstraat. Vijf minuten lopen richting Waldeck Pyrmontkade. Ingang op hoek met Elandstraat. Linkerhand, naast restaurant de Hagedis.
Vanaf Den Haag CS: tram 3 richting Loosduinen. Uitstappen: halte Elandstraat (West). Ingang op hoek met Waldeck Pyrmontkade, naast restaurant de Hagedis.

De Haagse Mug verzorgt lezingen in Den Haag over financiële, sociaal-economische en andere thema’s. We hopen dat het prikkelt tot discussie, activering en versterking van netwerken in de stad.

Contact: haagsemug@xs4all.nl Web: haagsemug.nl

Let op: een andere locatie, andere tijd en op een woensdag