Ga naar de inhoud

Demonstratie & staking primair onderwijs

Datum:
14-03-2018
-
Aanvang:
12:00

Grote demonstratie Amsterdam 14 maart

Op woensdag 14 maart staken de primair onderwijs scholen in Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. Het hart van de actie is in Amsterdam. Om 12.00 vertrekt vanaf de Stopera een grote demonstratie naar het Museumplein.

Het hart van de actie #pocoderoodloopt is in Amsterdam. Er komt een demonstratie dwars door de stad van schoolteams uit de drie stakende provincies. Om 12.00 uur vertrekt de stoet vanaf de Stopera en loopt naar het Museumplein. Daar zal een korte afsluitende manifestatie zijn. De route wordt verder uitgewerkt met de gemeentelijke diensten en de politie.

Naast de centrale actie in Amsterdam zijn er ook meerdere registratiepunten van AOb, CNV Onderwijs en FNV in Utrecht, Flevoland en Noord-Holland voor mensen die niet naar Amsterdam kunnen komen. De precieze locaties worden nog bekend gemaakt.

Veel vrijwilligers nodig

In Amsterdam zijn héél veel vrijwilligers nodig: een paar honderd. Vanwege de veiligheidseisen zijn er veel goed herkenbare begeleiders van de stakers nodig. We gaan besturen, directeuren, schoolteams en al onze leden benaderen om een handje mee te helpen.

  • Vrijwilligers moeten om 10.00 uur bij de Stopera zijn
  • Er is daar een vrijwilligersbrunch met de laatste instructies
  • Gediplomeerde EHBO’ers zijn zeer welkom

Je kunt je hier opgeven.