Ga naar de inhoud

De verborgen realiteit van voedselproductie

Datum:
25-09-2015
-
Aanvang:
07:30

(foto: Confederation Paysanne)

Veel consumenten zijn zich niet bewust hoe groenten en fruit uit de supermarkt wordt geproduceerd. Maar dat er het hele jaar tropische vruchten beschikbaar zijn voor een redelijke prijs is wel heel prettig, niet waar…? Vandaag krijg je inzicht in de verborgen (en schokkende) realiteit van voedselproductie en de distributieketen. De arbeids- en leefomstandigheden van land- en tuinarbeiders uit de VS en Europa – die ons voorzien van ‘onze groenten’ – zijn helaas nog altijd erbarmelijk te noemen. Zo maakt een tomatenplukker uit Florida extreem lange dagen en krijgt daar een armoedeloon voor terug waarvan hij zijn gezin niet eens kan onderhouden. Na de kennisgeving delen verschillende sprekers hun perspectieven en is er ruimte voor open discussie met het publiek; hoe kunnen wij als betrokken consumenten de strijd voor rechtvaardigheid aan gaan? Na vandaag loop je de deur uit met een nieuwe kijk op de zaak en ben je wellicht geïnspireerd actie te ondernemen en zo de mensenrechten te beschermen.

De discussie (Engels) wordt geleid door Christina Schiavoni, food activist en onderzoeker bij International Institute of Social Studies, Erasmus Universiteit. Deelnemers in de discussie zijn: Mindi Schneider (onderzoeker bij International Institute of Social Studies, Erasmus Universiteit), Karin Astrid Siegmann (onderzoeker International Institute of Social Studies, Erasmus Universiteit), Giulio Locco (food activist), Mohammed Dahmani (FNV Agrarisch Groen), Wim Baltussen (FNV Agrarisch Groen) en Rob Bleijerveld (food activist). Het publiek wordt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze discussie.

Meer over het deze bijeenkomst: http://www.supermacht.nl/?p=5244
More about this event in English:
https://www.facebook.com/FairFoodforAhold/posts/845828255537374