Ga naar de inhoud

Behoud Lutkemeerpolder

Datum:
12-10-2019
-
Aanvang:
02:00

De Lutkemeerpolder is een eeuwenoud stuk landbouwgrond van 42 hectare bij Osdorp aan de rand van Amsterdam. Midden in die polder ligt het biologische akkerbouwbedrijf De Boterbloem. Het stadsbestuur wil op deze plek een distributiecentrum bouwen, terwijl de infrastructuur ongeschikt is en er lege distributiecentra en bouwkavels om de hoek liggen. Met het oog op klimaatverandering is het bouwen van bedrijventerreinen in groengebieden sowieso waanzin.

Op zaterdag 12 oktober van 14-16 uur is de laatste kans om duidelijk te maken dat Amsterdammers niet pikken dat de enige biologische landbouwgrond van Amsterdam onder bouwzand wordt bedolven.

Trek laarzen aan, neem een spade en een bol knoflook mee: samen gaan we de polder weer beplanten. Help mee met mobiliseren, vertel het door en neem mensen mee! Na de plant en schepactie is er tijd voor muziek, een drankje en gezelligheid.

— excuus een eerder aangemaakt event was per ongeluk verwijderd–

**English**

Come to the Lutkemeerpolder on 12 October, if you care-rot!

The Lutkemeerpolder is an ancient 42-hectare area of agricultural land near Osdorp on the outskirts of Amsterdam the city council wants to destroy in favour of a distributioncentre.
Saturday 12 October from 2-4 p.m. is the last chance to make it clear that citizens of Amsterdam will not accept that the only remaining organic farmland in Amsterdam is buried under construction sand.

So put on your boots, take a spade and a ball of garlic: together we will fill the polder with plants again. Help us mobilize, tell about it and take people with you!
After the planting and shovel action there is time for music, a drink and some fun.