Ga naar de inhoud

Anarchistische Boekenbeurs

Datum:
02-09-2017
-
Aanvang:
08:00

De Anarchistische Groep Amsterdam en Paper Jam organiseren samen een anarchistische boekenbeurs. Wij doen dit om te bouwen aan een anarchistische beweging die zich kan verzetten tegen het geweld van de staat en het kapitaal. In een tijd van verrechtsing is het van belang om ons te richten op het bouwen van infrastructuren voor een autonome en strijdbare beweging. Anarchistische boekenbeurzen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Ze zijn dé plek om mensen met elkaar te verbinden en nieuwe ideeën, teksten, actie- en propagandamateriaal met elkaar uit te wisselen.

Het begon allemaal vijftien jaar geleden toen de Anarchistische Groep Amsterdam (AGA) besloot een kleine bibliotheek te beginnen in Infokafee Bollox. De Bollox bevindt zich al 30 jaar in De Binnenpret, een voormalig gekraakt, inmiddels gelegaliseerd complex van gebouwen waar de strijd voor wonen, de strijd tegen de staat, en vele andere anti-autoritaire strijden doorgaan. De bibliotheek is inmiddels uitgegroeid tot een goed bijgehouden collectie van meer dan 1000 boeken, zines, films en documentaires die allemaal gratis en door iedereen gebruikt kunnen worden. Met de bibliotheek en de boekenbeurs willen wij bijdragen aan de strijd voor anarchie. Kom met ons vieren dat de bibliotheek 15 jaar bestaat! Kom naar de boekenbeurs!

Hier een eerste greep uit het programma, maar nieuws volgt:

Stands:

o.a. Roofdruk Uitgeverij, boekwinkel Fort van Sjakoo, Kelder Uitgeverij, uitgeverij Atalanta, Paper Jam drukcollectief, Anarchistische Groep Amsterdam, Iris Uitgeverij, de Vrije Bond, Infotheek Gent, Anarchistische Groep Nijmegen en anderen.

Eten en Muziek:

’s avonds is er eten van Ajo Negro kookcollectief en muziek van Lifeless Past, Kees Peerdeman en DJ Gingermoon.

Presentaties:

Datum: 2 september
Locatie: De Binnenpret, 1e Schinkelstraat 14-16 Amsterdam.
Entree: gratis
Meer info:
http://boekenbeurs.agamsterdam.org of e-mail abfa@puscii.nl

Meer info hier http://boekenbeurs.agamsterdam.org/

en ook hier: https://www.anarchistischegroepnijmegen.nl/amsterdam-anarchistische-boekenbeurs