Ga naar de inhoud

Actiebijeenkomst voor hoger minimumloon

haagsemug@xs4all.nl
Datum:
29-01-2020
-
Aanvang:
07:30

29 jan: Actiebijeenkomst voor hoger minimumloon (en dus meer uitkering en aow)

Presentatie: Ruben Bres (voor14.nl). Denzel Ignacia (DenHaagvoor14)
Plaats: Boekenwinkel Opstand, Beatrijsstraat 12, Den Haag (http://www.facebook.com/samenscholing)
Dag: Woensdag 9 januari 2020
Tijd: 19:30 – 21:30 uur (zaal open vanaf 19 uur)
Org.: Haagse Mug (haagsemug.nl)

Volgens de regering is de crisis voorbij. Maar 2 miljoen mensen voelen op dit moment niets van de economische groei. Vooral mensen met een minimumloon (of net daarboven), maar ook uitkeringsgerechtigden en aow-ers. Sterker nog: hun inkomen werd in de afgelopen veertig jaar zelfs 20% minder waard! En dat terwijl de winsten van grote bedrijven blijven toenemen.

We gaan de Nederlandse rijkdom eerlijker verdelen! Om te beginnen moet het minimumloon naar 14 euro per uur. Daarmee stijgt ook het inkomen van mensen met een uitkering en AOW. Eerst bouwen de lokaal steun op, daarna bundelen we onze krachten en dringen we bij de landelijke overheid aan op de daadwerkelijke verhoging van het minimumloon. En dat is goed voor iedereen die het niet al te breed heeft, ongeacht leeftijd, geslacht, achtergrond of gezondheid.

Dus, laten we samen een vuist maken. Iedereen die dat wil, kan bijdragen, in zijn of haar stad of regio. Ook in Den Haag!

Ruben Bres, verbonden aan Voor14.nl licht de campagne ´Minimaal 14 euro voor iedereen!´ toe die wordt gedragen door lokale groepen. Daarna vertelt Denzel Ignacia over DenHaagvoor14, een groep mensen die hier met deze campagne aan de slag wil. Samen met hem kunnen we bedenken wat er in Den Haag gedaan kan worden om te zorgen dat het minimumloon omhoog gaat. En wie dat wil, kan gelijk aan de slag met elkaar! 

Route (OV): – Vanaf station CS en HS met tram 9 (richting Vrederust). Uitstappen bij halte Anna Bijnsstraat, Dan 2 minuten lopen. – Vanaf station HS met bus 26 (richting Kijkduin). Uitstappen bij halte Melis Stokelaan. Dan 2-3 minuten lopen.

De Haagse Mug verzorgt lezingen in Den Haag over financiële, sociaal-economische en andere thema’s. We hopen dat het prikkelt tot discussie, activering en versterking van netwerken in de stad.

Contact: haagsemug@xs4all.nl Web: haagsemug.nl

Zaal open 19u
Start 19:30u