Ga naar de inhoud

1-4 aug nobordercamp

Datum:
04-08-2019
-
Aanvang:
08:00

1-4 augustus, plaats nog bekend te maken

Het inperken van migratie blijft hoog op de agenda van de Nederlandse regering en van de EU staan. In angstwekkend tempo worden de muren van Fort Europa verhoogd en worden Afrikaanse landen gedwongen als externe grensbewakers op te treden. Steeds vaker worden vluchtelingen gedeporteerd, ook naar onveilige landen als Afghanistan. Reddingsacties van hulporganisaties op de Middellandse Zee worden tegengewerkt. Vluchtelingen, ook gezinnen met kinderen, worden opgesloten, krijgen in toenemende mate te maken met racisme en met inperking van hun rechten.

Duizenden mensen verdrinken in de Middellandse Zee, komen om in de woestijn of komen klem te zitten in verschrikkelijke omstandigheden. Intussen voeren politici om het hardst een hetze tegen vluchtelingen en verdienen wapenbedrijven grof geld aan de militarisering van grenzen. Tegelijkertijd steken rijke westerse landen geen vinger uit om serieus een einde te maken aan de redenen waarom mensen moeten vluchten. Sterker nog, ze blijven olie op het vuur gooien, door bijvoorbeeld oneerlijke handelsrelaties, wapenexporten naar mensenrechtenschenders en landen in oorlog, het veroorzaken van klimaatverandering en militaire interventies.

Genoeg redenen om in actie te komen en te werken aan een sterke ‘no border’-beweging. Daarom organiseren we in de eerste dagen van augustus een No Border Camp, op buitenparlementaire en anti-autoritaire basis, met workshops, ontmoeting en actie. We willen daarbij nadrukkelijk ook bruggen slaan naar andere gebieden van strijd, zoals antiracisme, dekolonialisering, queer- en transstrijd, klimaatstrijd en antimilitarisme. En we willen ook aansluiten bij de strijd voor hun rechten door vluchtelingen zelf.

De plaats van het kamp maken we later bekend. We zijn met een enthousiaste groep aan de slag gegaan, maar kunnen zeker nog meer mensen gebruiken.

Zin om mee te helpen met de organisatie of met specifieke taken? Stuur een mailtje naar:

Voor het organiseren van een No Border Camp is uiteraard ook geld nodig. Steun ons en doneer op NL75INGB0004253090, t.a.v. Ithaka, Utrecht, ovv ‘No Border Camp’.

Meer nieuws op https://no-border.nl/