Ga naar de inhoud

Yes, een nieuwe system fail van submedia.

Kort, krachtig en militant als altijd heeft submedia weer een episode van haar serie System Fail gemaakt. Het begin met de ontslagen rechtse Trump-tvhost Tucker Carlson is wellicht vooral leuk voor de Amerikanen. Maar daarna: over de stakende schrijvers in Hollywood en AI, de revolutie en het sabelgeratel in Soedan en krakers in Barcelona die belaagd worden door extreemrechtse knokkers.

2 min leestijd

We vertalen van de website

Nu de technologische vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie het werk van miljoenen mensen overbodig dreigt te maken, moeten mensen in geïndustrialiseerde landen beslissen of ze zich overgeven aan existentiële wanhoop of hun nieuwe robotoverheersers omarmen vanwege hun kitscherige nieuwigheid.

In Soedan voeren ondertussen het reguliere leger en de paramilitaire troepen die bekend staan als de Snelle Steun Strijdkrachten (RSF) een oorlog om de controle over het land. Zoals gewoonlijk zijn veel burgers in het kruisvuur terechtgekomen. Ziek van de voortdurende gevechten en de schaarste aan middelen, hebben mensen duizenden verzetscomités georganiseerd om grootschalige wederzijdse hulpnetwerken te coördineren die uitgroeien tot een van de belangrijkste revolutionaire bewegingen ter wereld.

Ook in Bonanova, een chique wijk in Barcelona, zijn de spanningen opgelaaid over het lot van twee anarchistische kraakpanden. Desokupa, een fascistische knokploeg die zijn diensten tegen betaling aanbiedt om krakers te ontruimen, heeft gezworen de kraakpanden terug te pakken, maar de anarchisten hebben zich snel en hevig verzet.

Bekijk de gehele episode

Hier op onze website

Op Kolektiva hier

Op YouTube hier

Op Vimeo hier

Voor meer informatie over de Verzetskomitees in Sudan:

resistancecommittee.com/en

muzankatabat.wordpress.com/

greenleft.org.au/sites/default/files/the_revolutionary_charter_for_establishing_peoples_power_-_a_copy_to_the_sudanese_people_-_january_2023.pdf

https://www.facebook.com/people/Sudanese-Anarchists-Gathering-/100069630044512

organisemagazine.org.uk/dispatch-from-khartoum-10-international/

Meer informatie over de kraakpanden El Kubo en La Ruina:


t.me/NuestrasCasasSonTrinxeras

instagram.com/csolaruina/

twitter.com/csolaruina