Ga naar de inhoud

We kunnen klimaatverandering niet wegpoetsen

De analyse van Esther Vivas is correct. Ook Olivier de Schutter is een scherpe man met heldere conclusies. In zijn rapport van december 2010 schrijft hij o.a. “By 2080 600 million additional people could be at risk of hunger, as a direct result of climate change”. We kunnen klimaatverandering niet wegpoetsen. Kapitalisme en neo liberalisme … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

De analyse van Esther Vivas is correct. Ook Olivier de Schutter is een scherpe man met heldere conclusies. In zijn rapport van december 2010 schrijft hij o.a. “By 2080 600 million additional people could be at risk of hunger, as a direct result of climate change”. We kunnen klimaatverandering niet wegpoetsen. Kapitalisme en neo liberalisme zijn de wortel van het kwaad die ten grondslag liggen aan zowel de geschetste sociale problemen als ook klimaatverandering. We hebben een gemeenschappelijk doel en een gemeenschappelijke vijand.

Chris Parenti heeft kort geleden zijn nieuwe boek gepubliceerd, Tropic of Chaos, waarin hij zijn bevindingen beschrijft van de afgelopen jaren over de relatie tussen neo liberalisme, oorlog en klimaatverandering. Een interview met hem op Democracynow!

http://www.democracynow.org/2011/6/30/climate_chaos_christian_parentis_new_book