Ga naar de inhoud

tijd gekocht

Gelukkig heeft de griekse minister president een klein foutje gemaakt. Hij wilde een referendum. Dat had hij wel vergeten te zeggen toen hij honderden miljarden wilde lenen voor wat vage beloftes, maar ja, zelfs de romeinen wisten het tweeduizend jaar geleden al : timeo danaos, dona ferentes. Oftewel : ik vrees de grieken ook al … Continued

1 min leestijd
Placeholder image

Gelukkig heeft de griekse minister president een klein foutje gemaakt.

Hij wilde een referendum. Dat had hij wel vergeten te zeggen toen hij honderden miljarden wilde lenen voor wat vage beloftes, maar ja, zelfs de romeinen wisten het tweeduizend jaar geleden al : timeo danaos, dona ferentes. Oftewel : ik vrees de grieken ook al brengen ze geschenken.

Een volk dat zichzelf voor de gek houdt, bewust corrupte politici kiest, verslaafd is aan leningen van buiten, niet produktief kan of wil werken, zo’n volk moet je de ruimte geven. Een ruimte die lekker van hen alleen is, waar ze naar believen kunnen knoeien.

Maar wel voor eigen rekening.

Voor de volledigheid kan worden opgemerkt dat in vele zuidelijker landen soortgelijke tendensen bestaan. Men heeft er een zwakkere democratie. Het is een soort spel. We laten met zijn allen de politici lekker hun spelletjes spelen en corrupt zijn zoalng als ze ook maar leuke dingen doen voor de mensen.