Ga naar de inhoud

Solidariteit met de strijd van de Viva! Thuizorgwerkers (en PGB-ers)

Goed geschreven stuk Arjan! En zo is het: we willen naar een menselijke zorg! Want als alle onmenselijke plannen doorgaan, wie krijgen de cliënten dan? Een student bijvoorbeeld? Zodat zij iedere periode aan een nieuwe student moeten wennen omdat studenten nou eenmaal verder leren? Is dat fijn voor ouderen, elke keer weer een nieuw gezicht? … Continued

2 min leestijd
Placeholder image

Goed geschreven stuk Arjan!

En zo is het: we willen naar een menselijke zorg! Want als alle onmenselijke plannen doorgaan, wie krijgen de cliënten dan? Een student bijvoorbeeld? Zodat zij iedere periode aan een nieuwe student moeten wennen omdat studenten nou eenmaal verder leren? Is dat fijn voor ouderen, elke keer weer een nieuw gezicht?
Of misschien krijgen ze wel iemand uit de bijstand, Wajongers, huisvrouwen of schoonmakers; op zich niks mis met hen, maar niet direct een thuiszorg-er.

Thuiszorg is niet voor niets thuis-zorg; behalve dat zij de cliënt helpen om op een prettige en hygiënische manier in hun eigen huis te blijven wonen, zijn de medewerkers er als eerste bij om veranderingen bij de cliënten te signaleren, dat er beschimmeld eten in de koelkast staat, of als er problemen zijn met hun gezondheid. Zulke dingen kunnen meteen in het begin gezien en geholpen worden.
Gebeurt dat niet dan zijn mensen daar te laat bij, worden ziek, of zieker dan nodig, of moeten eerder naar een verzorgingshuis.

Als je nou efficiënt wil bezuinigen dan moet dat voorál niet op die ‘eerste handen en ogen in huis’…!

PS En wat betreft de PGB: pak misbruik aan en laat PGB-mensen de regie over hun eigen leven voeren! Voor veel situaties bij hun ís niet eens zorg in nature beschikbaar.